Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAD ĆE IZBORI

Plenković: "Izbori će biti kada epidemiološke okolnosti to dopuste. Lipanj, srpanj, kolovoz... to su nijanse"

"Mjere su dale rezultat. Bitno je da smo izabrali zdravlje naših sugrađana i to je polučilo rezultat", izjavio je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ispred sjedišta stranke. Komentirao je i mogućnost parlamentarnih izbora sredinom srpnja.

"Mi smo u izbornoj godini. Zadnji izbori su bili u rujnu 2016. godine. Vlada je u trećoj godini i sedmom mjesecu svog mandata. Politički cilj je da imamo političku stabilnost koja bi nam omogućila reforme. Mi smo to ovoj zemlji osigurali, osigurali smo gospodarski rast i Hrvatska je sada bitno bolja nego što je bila 2016. godine.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..." Andrej Plenković Iz minute u minutu Tko će prvi na Pantovčak? "Gdje ti je vladajuća većina, Plenkoviću?"

Naša je želja da se izbori održe u ovoj godini u trenutku kada zdravstvene, epidemiološke okolnosti to dopuste. U ovome trenutku o tome još nitko, pa ni na tijelima HDZ-a detaljno nije niti raspravljao.

Osvrnuo se na tvrdnje oporbe da je Nacionalni stožer civilne zaštite postao predizborni stožer.

"Oporba očito ima puno razloga da bude nesretna, ja to razumijem. Ista oporba je puno puta željela srušiti Vladu, pokrenuti inicijative izglasavanja nepovjerenja, nije bilo mjeseca kada nismo imali takvu inicijativu. Sada vide kako se nosimo s bitnim izazovima i onda ih to malo čini nezadovoljnima.

Što se Stožera tiče, njega je imenovala Vlada, u njemu sjede predstavnici resora. Teze o politiziranju rada Stožera ne stoje. Tu su i stručnjaci, njihove preporuke imaju svoju glavu i rep, nisu improvizacije već popuštanje sukladno okolnostima. 

Mi smo u izbornoj godini, bili izbori u lipnju, srpnju, kolovozu, rujnu - to su male nijanse. Manje je bitno koji datum će to biti", kazao je premijer i dodao da s predsjednikom Milanovićem nije razgovarao o raspisivanju izbora.

"Članovi stranke su komentirali članke u novinama i na taj smo način razgovarali o izborima, ali s epidemiolozima nismo razgovarali o izborima", izjavio je premijer. 

Komentirao je i popuštanje mjera, rekavši da su mjere koje je Vlada izabrala polučile rezultat. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene