Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči nove sjednice Sabora

Plenković o policijskom satu i novom lockdownu: "O tome se nikad nije raspravljalo"

Premijer Andrej Plenković kazao je da policijski sat i novi lockdown poput onog u proljeće - nisu bili tema rasprave.

Premijer Andrej Plenković je uoči početka nove sjednice Sabora govorio o mjerama koje nas očekuju. Kako je rekao, na Klubu HDZ-a bit će razgovora o temama koje su na dnevnom redu sjednice. "Očekujemo raspravu i sa zastupnicima oporbe i sa zastupnicima pozicije", najavio je Plenković.

O stanju u KB Dubrava

Komentirao je i stanje u KB Dubrava. "Očekujem da sve liječničke i zdravstvene usluge koje dobivaju pacijenti u KB Dubrava budu na onoj razini i visini koja je uobičajena tamo. Mislim da će KB Dubrava, kako je i pokazala prethodnih mjeseci, napraviti najbolje i najviše što mogu za dobrobit pacijenata", istaknuo je Plenković.

O porastu broja zaraženih i preminulih kaže da je na sjednici Vlade bilo govora o tome. "Rekao sam da bi mjere koje smo poduzeli mogle upućivati na zaključak da će se događati rast, ali sporiji rast nego što je bio. Vjerujem da smo tim mjerama uspjeli smanjiti one okolnosti koji su potencijalni izvor zaraze, a to je najbitnije", kazao je Plenković.

"Drugo je osobna odgovornost i discipliniranost naših građana i treće je da svi skupa budemo svjesni kako je efekt onoga rasta od prije nekoliko tjedana vidljiv u broju preminulih", istaknuo je Plenković.

Policijski sat i lockdown nisu opcije

Što se tiče mjera, kaže kako novi lockdown i policijski sat nisu bili tema rasprave.

"Mi smo mjere uveli prošli ponedjeljak, očekujemo njihov učinke. Da otklonimo dvije stvari koje su stalno u eteru i možda je dobro da to za javnost razjasnimo - policijski sat - o njemu se nikad nije raspravljalo. Lockdown u varijanti potpunog zatvaranja i ograničavanja rada, nemogućnost odlaska iz jednoga grada ili županije u drugu bez propusnice - nije opcija", rekao je Plenković.

"Ni druge europske zemlje nisu pribjegle istoj vrsti restrikcija kao na proljeće. Efekti takvih mjera na gospodarstvo i financijsku situaciju ne bi bili dobri, bili bi isključivo negativni. Drugi element je onaj koji se tiče ograničavanja našeg načina života", rekao je Plenković.

"Ovdje mi cijelo vrijeme s našom strategijom, koja je proporcionalna prijetnji s kojom smo suočeni, nastojimo apelirati na sve uz puno uvažavanje vrlo visokog razvijenog stupa svijesti naših sugrađana o tome da COVID nije bezazlena bolest. Zato je moramo zajednički riješiti", istaknuo je Plenković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zatraženo izvješće Ministarstvo tražilo očitovanje iz KB Dubrava, novi predsjednik Upravnog vijeća tvrdi: "Samo mali dio respiratora ostao je bez struje, nitko nije bio ugrožen"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iskočila sklopka Na intenzivnom COVID odjelu u Dubravi nestalo struje, respiratore pokretali ručno?

Nije pratio posljednje izjave predsjednika

Navodi da nije pratio posljednje izjave predsjednika Zorana Milanovića.

"Nemam vremena za to. Bavimo se temama koje su jako važne", poručio je Plenković. "Hrvatska nije u izvanrednom stanju, i druge zemlje su suočene s epidemijom COVID-19", rekao je Plenković.

"Onaj tko stalno hoće minirati borbu protiv korone se vraća na temu dekredibiliziranja cijelog procesa. O tome će odlučivati oni koji, sukladno zakonu, na to imaju pravo - Vlada i Stožer", zaključio je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene