Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskočila sklopka

Na intenzivnom COVID odjelu u Dubravi nestalo struje, respiratore pokretali ručno?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Primarnom respiracijskom intenzivističkom centru u Dubravi na neko je vrijeme nestalo struje zbog čega su medicinski djelatnici pacijente priključene na respiratore održavali na životu - ručno.

Odjel u COVID bolnici u Dubravi, na kojemu su pacijenti priključeni na respiratore, tijekom nedjelje u jednom trenutku ostao je bez struje. Liječnici i sestre respiratore su morali pokretati ručno.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

24sata pišu kako im je novi predsjednik Upravnog vijeća bolnice dr. Silvio Bašić potvrdio tu informaciju.

"Moje informacije su da je nestalo struje jer je iskočila sklopka, koliko shvaćam nastao je kratki spoj. Agregati se nisu palili zato što je nestao samo jedan mali strujni krug. Odmah su se ljudi snašli i spojili. Respiratori su ostali u jednom trenu bez struje, nisam sto posto siguran, ali tako su mi rekli da je, ali su odmah s produženim kablom spojili, i to je proradilo“, rekao je Bašić za 24sata i dodao da je ručno ventiliranje uobičajeni postupak jer se pacijente nekad treba ventilirati ručno kad ih se, primjerice, zbog neke pretrage mora maknuti s respiratora.

Navodno je sam ministar Vili Beroš urgirao kod Elektre da čim prije dođu električari.

Poslali smo upit Ministarstvu zdravstva čiji ćemo odgovor o ovim navodima objaviti čim ga primimo. 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene