Goran Ivanišević objavio da je pozitivan na koronavirus, a i s njim se u Zadru družio premijer Andrej Plenković, no on se ne planira ponovno testirati.


Hrvatski tenisač i trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević na trećem je testu na koronavirus saznao da je zaražen.

Vezani članci Ilustracija Građani zbunjeni: Otkrivamo zašto zbog zaraženog učenika nekad u samoizolaciju idu sva djeca iz razreda, a nekad nitko Koronavirus, ilustracija U Hrvatskoj 234 nova slučaja zaraze: U Dalmaciji opet najgore. Korona u dvjema crkvama u Karlovcu, otkazana sva misna slavlja

Budući da se i s njim na turniru u Zadru družio premijer Andrej Plenković, postavilo se pitanje hoće li se ponovno testirati. ''Želim Goranu brz oporavak'', rekao je predsjednik Vlade i ponovio da se s tenisačima družio dvije do tri minute bez bliskog kontakta. ''Razumijem želju SDP-a i krajnje desnih opcija da bi bilo super da odem u samoizolaciju, ali tenisači su se u Zadru družili danima, a ja dvije do tri minute'', odgovorio je na pitanje hoće li se ponovno testirati.

Dodao je da se konzultira s epidemiolozima, a ne nadriliječnicima. ''Nisam uradi sam, konzultiram stručnjake, ako predlože, testirat ću se'', rekao je Plenković. Na pitanje što će biti ako se na kraju pokaže da je ipak pozitivan odgovorio je da je to hipotetsko pitanje.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić objasnila je da će se ispitati samo kontakti Ivaniševića u posljednjih 48 sati jer raniji kontakti, tako i oni na turniru u Zadru, nisu ugroženi.

Premijer se na Adria Touru u Zadru susreo i s Novakom Đokovićem, pozdravio šakom, malo dotaknuo rame, ali epidemiolozi su rekli da to nije bliski kontakt, pa premijer nije u samoizolaciji nego putuje Hrvatskom u kampanji.