Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasila se na Twitteru

Predsjednica Europske komisije usred summita otišla u samoizolaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ursula von der Leyen na Twitteru je objavila da je doznala da je jedan od članova njezinog ureda pozitivan na koronavirus. Iako negativna, otišla je u samoizolaciju.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen napustila je u četvrtak summit čelnika EU-a nakon što je doznala da je netko iz njezina ureda zaražen koronvirusom.

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen (Foto: AFP) isprika italiji Ursula von der Leyen: ''Više je učinjeno u prva 4 tjedna koronakrize nego u prve 4 godine prethodne krize'' Slika nije dostupna "mi smo s vama" Ursula von der Leyen ispričala se Italiji: "Istina, na početku krize svatko je mislio na svoj nacionalni problem"

"Upravo sam obaviještena da je jedan član moga ureda bio jutros pozitivan COVID-19. Ja osobno bila sam negativna na testu. Ipak, iz opreza odmah sam napustila Europsko vijeće i otišla u samoizolaciju", objavila je von der Leyen na Twitteru.

 

Čelnici zemalja članica okupili su se u četvrtak popodne u Bruxellesu na dvodnevnom redovitom jesenskom sastanku na vrhu na kojem će razgovarati o odnosima s Velikom Britanijom, aktualnoj epidemiološkoj situaciji u Europi, klimatskim ciljevima i odnosima s Afrikom.

U Bruxsellesu je i hrvatski premijer Andrej Plenković

Čelna osoba Europske komisije po svojoj funkciji uvijek sudjeluje u radu Europskog vijeća, najvišeg političkog tijela EU-a, koje okuplja šefove država ili vlada zemalja članica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene