Alexander Schallenberg, austrijski ministar vanjskih poslova
Alexander Schallenberg, austrijski ministar vanjskih poslova Foto: Afp

Austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg testiran je pozitivno na koronavirus, a postoji mogućnost da se zarazio na sastanku sa suradnicima iz Europske unije u ponedjeljak, rekla je glasnogovornica njegova ministarstva u subotu.


Slučaj Alexandera Schallenberga mogao bi biti pokazatelj da se zaraza koronavirusom proširila na tom sastanku u organizaciji Vijeća vanjskih poslova EU-a. Njegova belgijska kolegica Sophie Wilmes rekla je u petak da odlazi u samoizolaciju s mogućim simptomima bolesti.

Vezani članci Koronavirus u BiH Rekordan broj novozaraženih i u BiH: Potvrđen 1251 novi slučaj, 10 preminulih Koronavirus u Zagrebu Stožer najavio nove mjere za obranu od epidemije: ''Svakome je jasno da su potrebne. Ove dosad nisu dale rezultate''

"Sumnja se da je Schallenberg bio zaražen na sastanku Vijeća vanjskih poslova u Luksemburgu u ponedjeljak", rekla je glasnogovornica, dodavši da nije imao simptome te da je testiran rutinski.

Schallenberg je također bio na sastanku vlade u srijedu, no članovi vlade nosili su maske, rekla je glasnogovornica. Austrijska vlada našla se u strahu prije manje od dva tjedna kad je bliski kolega kancelara Sebastiana Kurza testiran pozitivno.

"Iz mjere opreza svi članovi vlade bit će testirani u subotu", rekla je glasnogovornica.