Prvi je radni dan od uvođenja mjera prema kojima u javnom prijevozu popunjenost ne smije prelaziti 40 posto raspoloživih mjesta. Autobus 109 u smjeru Ilice jutros je bio krcat učenicima koji su išli na nastavu.

Galerija


ZET-ovi tramvaji i autobusi koji su kretali s Remize od 7 sati ujutro bili su poprilično puni. Autobus 109 u smjeru Ilice jutros je bio krcat učenicima koji su išli na nastavu. Slično je bilo i s tramvajem broj 12, unatoč mjeri prema kojoj u javnom prijevozu popunjenost ne smije prelaziti 40 posto raspoloživih mjesta.

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija Splitski infektolog o cijepljenju: "Do sada smo vikali na mlade, sada bismo trebali upozoriti i starije" Produžene aktualne epidemiološke mjere Jadran dobio nove mjere, pogledajte što se sve mijenja: Manje ljudi na događanjima i okupljanjima, promjena ima i za sportska događanja, sajmove...

ZET je zbog uvođenja novih mjera na svoje tramvaje i autobuse postavio naljepnice s točnim brojem putnika koji može biti u vozilu.

Naljepnice moraju biti istaknute na prvim ulaznim vratima ZET-ovih  vozila, a na zglobnim autobusima i na prvim i na zadnjim vratima. 

"Molim sve korisnike javnog prijevoza da štite i sebe i druge i da ne ulaze u vozila kada vide da je u vozilu veći broj putnika", apelirala je predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Romčević-Žgela u petak. 

Također je rekla da su u posljednjih mjesec dana svakodnevno snimali popunjenost vozila i da su analize pokazale da je popunjenost 20 do 30 posto.

Dodala je da se prate linije s većim brojem putnika te će se pojačati broj vozila u razdobljima s većim brojem putnika, odnosno od 7 do 9 sati te od 14 do 16 sati.

ZET, prvi radni dan od uvođenja mjera - 2
ZET, prvi radni dan od uvođenja mjera - 1 Foto: DNEVNIK.HR

Stanje je ipak bolje u javnom gradskom prijevozu u Osijeku, a vozači i putnici pridržavaju se svih izrečenih mjera. Gužve u tramvajima i autobusima nema jer školarci ne putuju u škole, a broj umirovljenika koji su koristili javni prijevoz vidno je smanjen.

ZET, prvi radni dan od uvođenja mjera - 2
Javni gradski prijevoz u Osijeku - 3 Foto: pixell

O broju putnika u autobusima i tramvajima u Zagrebu pitali smo ZET, a odgovor ćemo objaviti po prispijeću.