Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest novooporavljenih

Dva nova slučaja koronavirusa u Hrvatskoj, oba iz Zagreba. Trgovine će opet smjeti raditi  blagdanima, stožer donio još dvije odluke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je kako su u Hrvatskoj registrirana dva novooboljela od koronavirusa.

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 2, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2254, javili su iz Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

Obje novooboljele osobe su iz Zagreba. Do sada su testirane 70.254 osobe, od toga 144 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 7 osoba. Na respiratoru nema pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2140, što je 6 novoozdravljenih u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 107.

Stožer je izmijenio Odluku o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, donio odluku o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 te odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

"Ovim odlukama produžen je postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do 30. lipnja 2020. godine, omogućena je uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa uz pridržavanje preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te je za djelatnost trgovine ukinuta zabrana rada blagdanima i neradnim danima, što znači da je omogućeno uspostavljanje radnog vremena kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, ali i dalje uz obveznu primjenu protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo", pojasnili su u Stožeru.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene