Premijer Andrej Plenković na Twitteru je objavio kako je telefonski razgovarao s premijerima Češke i Slovačke.


"Izrazio sam spremnost Hrvatske da, u slučaju potrebe, zbrine po desetak COVID-19 pacijenata iz Češke i Slovačke, s obzirom na pritisak na njihove zdravstvene sustave. Hrvatska je solidarna s članicama EU u borbi protiv COVID-19", izvijestio je premijer na Twitteru.

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija Hrvatska protiv korone cijepila strane diplomate i njihove obitelji: "Odluka je donesena kako bi se našima u svijetu također omogućilo cijepljenje" Otvorene trgovine u Češkoj Očekivali su navalu ljudi i gužve, no do toga nije došlo: Nakon pola godine lockdowna otvorili trgovine

 

 

Slovačka i Češka posljednjih tjedana bore se s trećim valom zaraze koronavirusom. Zbog ogromnog pritiska na njihove zdravstvene sustave obje su od zemalja iz okruženja zatražile da prihvate dio njihovih COVID pacijenata.

Slovačka je još prošlog tjedna prve koronapacijente prebacila na liječenje u inozemstvo, a prvi češki pacijent u utorak je prebačen na liječenje izvan zemlje. Riječ je o teško bolesnoj 68-godišnjoj ženi koja je u utorak prebačena u bolnicu u južnom poljskom gradu Raciborzu.