Premijer Andrej Plenković na Twitteru je objavio kako je telefonski razgovarao s premijerima Češke i Slovačke.


"Izrazio sam spremnost Hrvatske da, u slučaju potrebe, zbrine po desetak COVID-19 pacijenata iz Češke i Slovačke, s obzirom na pritisak na njihove zdravstvene sustave. Hrvatska je solidarna s članicama EU u borbi protiv COVID-19", izvijestio je premijer na Twitteru.

Vezani članci Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti \ Markotić oštro o nepridržavanju mjera u školama: "Oni koji se žele igrati liječnika - nek si kupe lutku, plastične slušalice i plastičnu špricu" Testiranje na koronavirus - 2 Pandemija u zamahu: Još 1394 novozaražena, sve više pacijenata po bolnicama i na respiratorima

 

 

Slovačka i Češka posljednjih tjedana bore se s trećim valom zaraze koronavirusom. Zbog ogromnog pritiska na njihove zdravstvene sustave obje su od zemalja iz okruženja zatražile da prihvate dio njihovih COVID pacijenata.

Slovačka je još prošlog tjedna prve koronapacijente prebacila na liječenje u inozemstvo, a prvi češki pacijent u utorak je prebačen na liječenje izvan zemlje. Riječ je o teško bolesnoj 68-godišnjoj ženi koja je u utorak prebačena u bolnicu u južnom poljskom gradu Raciborzu.