Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon razgovora s tamošnjim kolegama

Plenković pokazao solidarnost prema Češkoj i Slovačkoj: "Izrazio sam spremnost da zbrinemo po desetak njihovih COVID pacijenata"

Premijer Andrej Plenković na Twitteru je objavio kako je telefonski razgovarao s premijerima Češke i Slovačke.

"Izrazio sam spremnost Hrvatske da, u slučaju potrebe, zbrine po desetak COVID-19 pacijenata iz Češke i Slovačke, s obzirom na pritisak na njihove zdravstvene sustave. Hrvatska je solidarna s članicama EU u borbi protiv COVID-19", izvijestio je premijer na Twitteru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon više mjeseci Na popis dodajte negativan test: Nakon popuštanja mjera Slovaci pohrlili u šoping, u crkve, frizerske salone Slika nije dostupna Žele sve ubrzati Još jedna europska zemlja nabavlja Sputnjik: Naručili dva milijuna doza

 

 

Slovačka i Češka posljednjih tjedana bore se s trećim valom zaraze koronavirusom. Zbog ogromnog pritiska na njihove zdravstvene sustave obje su od zemalja iz okruženja zatražile da prihvate dio njihovih COVID pacijenata.

Slovačka je još prošlog tjedna prve koronapacijente prebacila na liječenje u inozemstvo, a prvi češki pacijent u utorak je prebačen na liječenje izvan zemlje. Riječ je o teško bolesnoj 68-godišnjoj ženi koja je u utorak prebačena u bolnicu u južnom poljskom gradu Raciborzu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene