Portal za cijepljenje Cijepise - 2
Portal za cijepljenje Cijepise - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Platforma CijepiSe pozvala je stariju Zagrepčanku na cijepljenje drugom dozom iako se nikad nije cijepila prvom dozom. No u istoj minuti stigao je i drugi mail za cijepljenje cjepivom koje je ranije odbila primiti.


Nastavljaju se nelogična događanja povezana s platformom CijepiSe. Donosimo iskustvo jedne starije Zagrepčanke koju je na cijepljenje preko interneta naručila njezina susjeda.

Vezani članci Potonula platforma - 3 Otkriven vjerojatni uzrok pada INA-ine platforme u Jadranu: "Do sada nisu uočena nikakva propuštanja plina niti negativni utjecaji na okoliš" Bolnica, ilustracija Dugovi, liste čekanja, nedostatak liječnika... Hoćemo li ikad dočekati zdravstvenu reformu ili ćemo samo pretakati iz šupljeg u prazno

"U ožujku sam preko platforme CijepiSe naručila susjedu na cijepljenje. Ona je starija žena, ima 75 godina i ne služi se računalom niti mailom pa me je zamolila da ja to napravim u njezino ime. Termin za cijepljenje je stigao 7. travnja. U mailu je pisalo da je susjeda naručena na cijepljenje AstraZenecom dan kasnije - 8. travnja u poslijepodnevnim satima", ispričala je čitateljica za DNEVNIK.hr.

S obzirom na to da je u to vrijeme bilo puno informacija o nuspojavama AstraZenece, susjeda naše čitateljice odlučila je da se ne želi cijepiti tim cjepivom.

Termin za cijepljenje drugim cjepivom

"Došla je k meni, zvali smo telefonski broj iz maila, 0800 0011. Nakon nekoliko sati uspjeli smo dobiti vezu, osoba koja se javila s druge strane telefonske linije objasnila nam je kako je u sustav unijela da se susjeda ne želi cijepiti AstraZenecom i da će dobiti termin za novo cijepljenje kad pristignu zalihe drugog cjepiva", navodi čitateljica.

Bilo je to 7. travnja u poslijepodnevnim satima, dan prije termina koji je bio u prvom mailu. U četvrtak, 29. travnja, na mail čitateljice stigle su nove dvije poruke s platforme Cijepise.

"Istovremeno, u 14:49 su mi stigla dva maila s platforme. U prvom mailu je susjeda pozvana na primanje druge doze AstraZenece 27. srpnja u prijepodnevnim satima iako nikad nije dobila prvu dozu", navodi čitateljica.

"U drugom mailu je susjeda pozvana na cijepljenje ponovno AstraZenecom, bez obzira na to što je ranije rekla da ne želi primiti to cjepivo, a termin je 4. svibnja u prijepodnevnim satima. Obavijestila sam je o tome što se dogodilo, rekla je da će se javiti obiteljskoj liječnici jer od 'ovoga nema koristi'", zaključila je čitateljica.

O problemima s platformom za naručivanje na cijepljenje govorio je i premijer Andrej Plenković. Rekao je da će se riješiti tehničke poteškoće.

Nova koordinatorica za cijepljenje HZJZ-a Marija Bubaš ranije je izjavila da su nepravilnosti na platformi otklonjene.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju