Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PORUKA GRADONAČELNIKA

Bandić: "Važno je da smo u ovome zajedno i da brinući o sebi i o vlastitome zdravlju, brinemo o najbližima i čitavoj zajednici"

Milan Bandić - 2
Milan Bandić - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Milan Bandić - 2 Milan Bandić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Milan Bandić Milan Bandić Foto: DNEVNIK.hr +0 Milan Bandić Galerija 1/3 >>
Zagrebački gradonačelnik MIlan Bandić apelirao je na ozbiljnost i odgovornost uslijed pandemije koronavirusom.

U Hrvatskoj je trenutno zaraženo 32 ljudi, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poslao je priopćenje u kojem je apelirao na odgovornost sugrađana. 

Pročitajte i ovo Dalija Orešković Skupile se tisuće ljudi Žestoke reakcije nakon sprovoda Milana Bandića: "Danas se od svih hrvatskih građana ponovno radi idiote", "Koji će COVID redari sutra na ispraćaju mog bratića prebrojiti shrvanu obitelj" Milan Bandić "Prohodao" koronu? "Neće korona na junaka, znate kolika su mi antitijela": Pitali smo Bandića je li se i on cijepio preko reda

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Drage sugrađanke i dragi sugrađani, ovo je vrijeme odgovornosti i ozbiljnosti koje od svih nas i na svim razinama zahtijeva racionalan pristup, a prije svega praćenje i poštivanje preporuka naših stožera i epidemiologa koji na dnevnoj bazi, iz sata u sat donose odluke i daju upute kako se ponašati i kako se boriti s epidemijom koronavirusa.

Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način – epidemiološko-medicinski ili logistički uključeni u borbu protiv epidemije i za zdravlje svojih građana.

Također, zahvaljujem svima koji se u ovome trenutku nalaze u samoizolaciji i koji, poštujući upute, sprječavaju širenje virusa.

I njima i onima koji su pozitivni na virus želim brz oporavak i poručujem im da nisu sami i da je cijeli sustav organiziran i spreman reagirati na pravi način.

Važno je da smo u ovome zajedno i da brinući o sebi i o vlastitome zdravlju, brinemo o najbližima i čitavoj zajednici. Zato i nadalje apeliram na odgovornost, ozbiljnost i solidarnost.

Ne trebamo podcjenjivati novonastalu situaciju, ali ni širiti paniku hrljenjem u trgovine radi stvaranja zaliha hrane. Molim i nadležne institucije da vode računa o dostupnosti i cijeni proizvoda za prevenciju i zaštitu zdravlja.

Želim također zahvaliti djelatnicima URIHO-a i Gradskih ljekarni što, svatko na svoj način, svojim znanjem i proizvodima, u okviru vlastitih tehnoloških mogućnosti, doprinose da iz ove situacije izađemo sa što manje posljedica.

Budimo odgovorni i čuvajmo vlastito zdravlje i zdravlje svojih bližnjih!", stoji u priopćenju zagrebačkog gradonačelnika. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene