Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupile se tisuće ljudi

Žestoke reakcije nakon sprovoda Milana Bandića: "Danas se od svih hrvatskih građana ponovno radi idiote", "Koji će COVID redari sutra na ispraćaju mog bratića prebrojiti shrvanu obitelj"

Dalija Orešković
Dalija Orešković Foto: DNEVNIK.hr
Odluka Stožera od 1. ožujka nalaže da se na sprovodima ne smije okupiti više od 25 ljudi. Na pogrebu Milana Bandića okupile su se tisuće. Stigle su i prve reakcije na nepridržavanje mjera Nacionalnog stožera.

Odluka Stožera od 1. ožujka nalaže da se na sprovodima ne smije okupiti više od 25 ljudi. Na sprovodu Milana Bandića na zagrebačkom Mirogoju okupilo se više tisuća ljudi.

Prema fotografijama s pogreba, okupljeni se nisu pridržavali epidemioloških mjera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Bio je neumoran'' Ljubo Jurčić oprostio se od prijatelja Milana Bandića, otkrio je i koji je nadimak zaradio u gimnaziji

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović na društvenim se mrežama osvrnula na Bandićev pogreb. Kako je napisala, danas se od hrvatskih građana ponovno radi idiote.

"Danas se od svih hrvatskih građana ponovno radi idiote. Dok oni svoje bližnje ispraćaju sukladno mjerama Stožera do 25 ljudi na pogrebu, elite ponovno poručuju kako su iznad onih kojima su nametnuli restrikcije. Ova zemlja nije jednaka za sve, ni za žive, ni za umrle", napisala je Mirela Ahmetović na Twitteru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posljednji ispraćaj Milan Bandić pokopan na Mirogoju: Ispraćen uz pjesmu ''Pod brajde'', okupilo se jako puno ljudi. Emotivne govore održali Ljubo Jurčić i Jelena Pavičić Vukičević

Orešković: "Koji će COVID redari sutra na ispraćaju mog bratića prebrojiti shrvanu obitelj"

Kritiku zbog organizacije sprovoda Milana Bandića na Twitteru je izrazila i zastupnica Centra Dalija Orešković

"Zanima me koji će to COVID redari sutra na posljednjem ispraćaju mog bratića prebrojiti shrvanu obitelj i prijatelje, pa 26-og udaljiti sa sahrane uz obrazloženje da su na snazi epidemiološke mjere", napisala je Orešković. 

Kosor: "Poručuju da građani nisu jednaki ni kad dolaze ni kad odlaze"

Na Twitteru je Bandićev pogreb komentirala i Jadranka Kosor.

"Ali ovo javno izigravanje epidemioloških mjera onih koji su mjere propisali je neviđeno ruganje pravnoj državi jer tako poručuju da građani nisu jednaki ni kad dolaze ni kad odlaze. A Ustav kaže da smo svi pred zakonom jednaki", napisala je u tvitu.

Mišić: "Gledali smo Plenkovića kako ponižava građane"

Matej Mišić iz Gradskog odbora SDP-a Zagreb napisao je na društvenim mrežama da mnogi građani nisu u proteklim mjesecima imali priliku oprostiti se onako kako su željeli od svojih članova obitelji.

"Jednakost i vladavina prava najviše su vrednode ustavnog poretka Republike Hrvatske. Posljednjih mjeseci veliki broj naših sugrađana izgubio je svoje članove obitelji, poznanike i prijatelje. Mnogi nisu imali priliku oprostiti se od njih kako su željeli jer je zabranjeno da na sprovodima bude više od 25 ljudi.
Danas smo svjedočili sprovodu na kojem tih ograničenja nije bilo iako su mjere i dalje na snazi. Gledali smo Plenkovića kako ponižava građane koji se već više od godinu dana drže pravila koja su on i njegova Vlada odredili. Tko drži moralni metar da određuje kada se mjere smiju kršiti i tko je dovoljno važan da za njega ne vrijede pravila?
I gdje su nakon danas jednakost i vladavina prava? Hoćemo li te riječi u Ustavu zamijeniti riječima diskriminacija i samovolja vladajućih?", napisao je na Facebooku.

Jednakost i vladavina prava najviše su vrednode ustavnog poretka Republike Hrvatske. Posljednjih mjeseci veliki broj...

Objavljuje Matej MišićSrijeda, 3. ožujka 2021.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pokopan je nešto poslije 13 sati na Gradskom groblju Mirogoju. Došao je velik broj ljudi, a samo je COVID redara angažirano 300.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene