Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

U Domu za psihički bolesne odrasle osobe Bistričaku u Otočcu zaražene su 54 osobe, 40 korisnika i 14 djelatnika, a u Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata 69 osoba, pa je broj dosad oboljelih prešao tisuću (1003), priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.


U bolnici u Gospiću od covida-19 umrla je 84-godišnjakinja, korisnica gospićkog Doma za starije i nemoćne, pa su dosad u županiji umrle 33 osobe.

U Gospiću je 12 novozaraženih osoba, dvije su u Korenici i jedna u Udbini, a provodi se epidemiološka obrada njihovih kontakata.

Aktivna su 232 slučaja: u Gospiću 94, u Otočcu 84 (54 iz doma u Bistričaku), u Senju 27, po osam u Brinju i Korenici, četiri u Udbini, po tri u Novalji i Perušiću i jedan slučaj u Lovincu. U posljednja 24 sata testirano je 108 osoba, a u samoizolaciji je 709 ljudi.

Proboj u domu u Vukovarskoj

Koronavirus ponovno se probio u Dom za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu. Kako doznajemo od Davora Pavića, glasnogovornika župana Splitsko-dalmatinske županije, pozitivni su 18 korisnika i tri djelatnice, njegovateljice.

Premijer Andrej Plenković Plenković nakon sastanka sa Znanstvenim savjetom: "Situacija je ozbiljna, bude li potrebno - razmatrat ćemo nove mjere"

Nacionalni stožer civilne zaštite predstavio nove mjere Božinović o slavlju Torcide i splitskom mimohodu za Vukovar: "Ovo niti je bilo organizirano niti je bilo prijavljeno i to nije dobro"

"Svi imaju blage simptome i nemaju respiratornih problema, izolirani su kako ne bi došli u dodir s ostalima", potvrdio je Pavić za DNEVNIK.hr.