Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Diverzija u COVID bolnici

KB Dubrava opet bez struje, slučaj istražuje policija: "Ovo nije slučajnost, za razbiti vrata i sklopku potrebna je namjera, vrijeme i teški alat"

U KB-u Dubrava ponovno je nestalo struje. U bolnicu je stigla i policija jer je, pretpostavlja se, netko namjerno oštetio sklopke.

Po drugi put u KB-u Dubrava nestalo je struje, a s obzirom na to da je pronađen razvaljen ormar sa sklopkom, sumnja se da je netko namjerno oštetio skopku.

Iz bolnice su priopćili da je bez struje ostao dio drugog kata bolnice na kojem nema pacijenata, već su tamo prostorije u kojima liječnici u računala unose podatke o pacijenatima. Dodaju da je tehnička služba bolnice osigurala napajanje iz drugog izvora.

Sumnja se da je netko namjerno izazvao nestanak struje.

''Rukovoditelj tehničke službe bolnice Elkaz Čehajić ustanovio je da je mehanički oštećena brava na ormaru u kojem se nalazi električna sklopka za strujni krug u tom dijelu bolnice, te da je, očito, teškim predmetom razvaljena sklopka, zbog čega je nestalo struje na drugom katu zgrade bolnice'', stoji u priopćenju.

''Odmah smo pristupili osiguranju električne energije premještanjem druge sklopke na mjesto oštećene. Prekid je trajao oko sat i pol vremena'', izjavio je Čehajić.

O događaju je obaviještena i policija, kao i ministar zdravstva Vili Beroš te predsjednik Upravnog vijeća bolnice Silvijo Bašić.

Uvedene dodatne mjere

Ovo je drugi put da je u bolnici nestalo struje, zbog čega je Lukšić donio odluku o uvođenju dodatnihi mjere zaštite te strožu kontrolu i evidentiranje ulaza i izlaza iz zgrade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iskočila sklopka Na intenzivnom COVID odjelu u Dubravi nestalo struje, respiratore pokretali ručno?

''Očito ovakvi događaji više nisu rezultat slučajnosti jer za razbiti vrata na ormaru i teško oštetiti masivnu električnu sklopku potrebno je imati namjeru, vremena i teškog alata. Najkraće, ovo se može smatrati namjernim oštećenjem, a nadam se da će policija, kojoj je prijavljen cijeli događaj, utvrditi sve činjenice i odgovorne.

Ono što je važno, poduzeli smo i dodatne mjere zaštite objekta i sigurnosti pacijenata i osoblja bolnice'', rekao je v.d. ravnatelja KB-a Dubrava Ivica Lukšić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene