Zbog sumnje u preprodaju respiratora zagrebačka policija tereti 25-godišnjaka da je preko tvrtke s Kosova za svoju tvrtku nabavio 24 medicinska respiratora švedske proizvodnje u vrijednosti od 350 tisuća eura.

Galerija


Utvrdili su da je krađa prijavljena u Švedskoj u veljači, a navode i da je takva oprema u pandemiji od strateškog značaja i kupuje se u skladu s protokolom te da je zbog netipičnog načina kupnje 25-godišnjak morao znati da je riječ o kaznenom djelu. Tvrde i da je osumnjičeni za dopremu respiratora angažirao ovlaštenog prijevoznika i uskladištio ih u restoranu.

Vezani članci Ministar Božinović na GP Bregana provjerio kako teče prelazak granice s COVID potvrdama Božinović na Bregani pokazao kako se prelazi granica s COVID potvrdom i otkrio koliko je ljudi s njom ušlo u zemlju Koronavirus, ilustracija - 6 Nacionalni stožer objavio: U Hrvatskoj je danas 216 novih slučajeva zaraze, osam osoba je preminulo

"Roba je nabavljena legalnim kanalima između dva trgovačka društva kao što se vidi iz priopćenja policije, a ponuđena je opet oficijalnim tijelima RH bez skrivanja identita robe, bez nekakve ekstra snižene cijene itd., moja stranka jednostavno nije imala razloga vjerovati da bi se radilo o ukradenim respiratorima. Obrana za ovakvo kazneno djelo temelji se na tome da stranka nema saznanja o nezakonitom porijeklu robe", rekao je za Dnevnik Nove TV Rafael Krešić, odvjetnik osumnjičenoga. Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr