Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak komentirao je rekordan dnevni porast novooboljelih u Hrvatskoj. Otkrio je i da od sutra na snagu stupa mjera ograničenja rada klubova i kafića do ponoći.


Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak otkrio je da od petka na snagu stupa nova mjera - ograničenje rada klubova i kafića. Tako će ugostiteljski obrti raditi samo do ponoći.

Vezani članci Koronavirus u BiH Rekordan broj novozaraženih i u BiH: Potvrđen 1251 novi slučaj, 10 preminulih Davorka Dušek, infektologinja Liječnica koja je primila prvog pacijenta s koronavirusom, od veljače nije stala: "Držimo se, ali već smo umorni"

''Jučer smo objavili da epidemiološka služba sa sanitarnom inpsekcijom ima mogućnost privremeno zatvoriti klub, a danas je stožer donio odluku koja će na snagu stupiti sutra i vrijediti idućih 10 dana o ograničenju radnog vremena noćnih klubova, barova, caffea'', objasnio je Capak i dodao da klubovi neće moći raditi nakon ponoći.

''Moram istaknuti vezanih nekoliko činjenica o ovih 180 novozaraženih. To je još mlađa dobna skupina nego jučer, u prosjeku 31 godina. Većina njih se može povezati s okupljanjima na Jadranskoj obali'', kazao je Capak. Dodao je da će nadležne inspekcije nastavljati kontrolirati rad ugostiteljskih obrta.

''Što se tiče Slovenije, ne idemo na crvenu listu. Razgovarali smo danas s odgovornima za epidemiološku situaciju u Sloveniji'', otkrio je Krunoslav Capak.

Iz Nacionalne udruge ugostitelja poručuju da klubove ne treba zatvarati, već kontrolirati broj osoba u objektima.  "Znači da će svi ti ljudi koji su se pod navodnicima zarazili u klubovima i objektima zarazit negdje drugo. Samim time to nema nikakve svrhe, već trebamo radit na tome da se provode epidemiološke mjere po pitanju Civilne zaštite koja će kontrolirat koliko osoba ima u tim objektima, a ne zatvarati da se ljudima ne dozvoljava da rade'', ističe Marin Medak iz Nacionalne udruge ugostitelja.