Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ugostitelji negoduju

Nakon rekordnog broja zaraženih, stožer donio novu mjeru: Od sutra noćni klubovi i kafići smiju raditi samo do ponoći

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak komentirao je rekordan dnevni porast novooboljelih u Hrvatskoj. Otkrio je i da od sutra na snagu stupa mjera ograničenja rada klubova i kafića do ponoći.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak otkrio je da od petka na snagu stupa nova mjera - ograničenje rada klubova i kafića. Tako će ugostiteljski obrti raditi samo do ponoći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove mjere U kafićima će uskoro dežurati COVID redari, ali nije baš jasno što će točno raditi: "Bit će otkaza i zatvaranja..." Krunoslav Capak MASKE SU KORISNE Stožer priprema mjere za predstojeće blagdane, razmišljaju i o kaznama. Capak otkrio zašto nije došao u Dnevnik Nove TV

''Jučer smo objavili da epidemiološka služba sa sanitarnom inpsekcijom ima mogućnost privremeno zatvoriti klub, a danas je stožer donio odluku koja će na snagu stupiti sutra i vrijediti idućih 10 dana o ograničenju radnog vremena noćnih klubova, barova, caffea'', objasnio je Capak i dodao da klubovi neće moći raditi nakon ponoći.

''Moram istaknuti vezanih nekoliko činjenica o ovih 180 novozaraženih. To je još mlađa dobna skupina nego jučer, u prosjeku 31 godina. Većina njih se može povezati s okupljanjima na Jadranskoj obali'', kazao je Capak. Dodao je da će nadležne inspekcije nastavljati kontrolirati rad ugostiteljskih obrta.

''Što se tiče Slovenije, ne idemo na crvenu listu. Razgovarali smo danas s odgovornima za epidemiološku situaciju u Sloveniji'', otkrio je Krunoslav Capak.

Iz Nacionalne udruge ugostitelja poručuju da klubove ne treba zatvarati, već kontrolirati broj osoba u objektima.  "Znači da će svi ti ljudi koji su se pod navodnicima zarazili u klubovima i objektima zarazit negdje drugo. Samim time to nema nikakve svrhe, već trebamo radit na tome da se provode epidemiološke mjere po pitanju Civilne zaštite koja će kontrolirat koliko osoba ima u tim objektima, a ne zatvarati da se ljudima ne dozvoljava da rade'', ističe Marin Medak iz Nacionalne udruge ugostitelja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene