Produljene epidemiološke mjere za Zagreb
Produljene epidemiološke mjere za Zagreb Foto: Zeljko Hladika/Pixsell

Nove, blaže mjere uskoro bi trebale stupiti na snagu. Otvaraju se zatvoreni dijelovi restorana, a više će gostiju smjeti biti na sprovodima i svadbama. Pod kojim će se uvjetima smjeti organizirati svadbe, otkrila nam je Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


Nacionalni stožer civilne zaštite danas bi trebao objaviti nove mjere za koje se očekuje da na snagu stupe već u petak.

Što bi se moglo promijeniti, otkrila je zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin.

Očekuje se da će na svadbama biti dopušteno najviše 120 ljudi, ali uz tri uvjeta, potvrdila nam je Pavić Šimetin. Svi koji žele ići na svadbu moraju imati negativan PCR test, biti potpuno cijepljeni ili imati dokaz da su preboljeli koronu u posljednjih šest mjeseci.

  COVID putovnica, ilustracija PCR test, potvrda o cijepljenju ili preboljenju? Provjerite kakvi su uvjeti za prelaske granica, u nekim zemljama nemoguće je izbjeći karantenu

I Božinović je ranije otkrio da se razmišlja o otvaranju zatvorenih dijelova restorana, a na kulturnim događajima i u vjerskim objektima smanjit će se potrebna kvadratura po osobi sa sedam na četiri četvorna metra.

U kafićima se zatvoreni dijelovi još neće otvoriti, ali će ugostitelji smjeti raditi sat vremena dulje nego dosad, odnosno do 23 sata.

Davor Božinović Mjere bi se mogle popustiti već ovoga tjedna, Božinović otkrio što nas sve očekuje

Dopustit će se sajmovi na otvorenom i gospodarske manifestacije na kojima se izlažu proizvodi, ali će posjetitelji morati nositi zaštitnu masku.

Kad je riječ o zaštitnim maskama, Božinović je dodao da zasad ne može reći hoće li se krajem lipnja ukinuti obveza nošenja maski.

Nove će mjere na snazi biti do sredine lipnja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju