Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stekli nepoštenu prednost

Procurilo tajno izvješće koje objašnjava zašto je Kina prešutjela informacije o koronavirusu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povećali su uvoz medicinske opreme i drastično smanjili izvoz, a te je podatke o trgovini Peking objavio sa zakašnjenjem. Naručivali su sve u velikim količinama, zaštitne maske, zaštitna odjela i rukavice.

Tajno izvješće s četiri stranice američkog Ministarstva za unutarnju sigurnost Ministarstva vanjske sigurnosti (DHS) sugerira da je Kina prešutila informacije o epidemiji koronavirusa kako bi se na međunarodnim tržištima opskrbila potrebnim medicinskim potrepštinama, piše u tajnom izvješću američkog Ministarstva za unutarnju sigurnost koje je procurilo u javnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi slučaj Pronašli koronavirus u zamrznutim pilećim krilcima: Uvezli ih iz jedne od najpogođenijih zemalja Slika nije dostupna Ipak bolji od ostatka Zapada Zabilježili najmanji broj novozaraženih od kraja srpnja, ali najveći dnevni broj umrlih koji su pozitivni na COVID-19

Povećali su uvoz medicinske opreme i drastično smanjili izvoz, a te je podatke o trgovini Peking objavio sa zakašnjenjem kako bi smanjio mogućnost da to primijeti svjetska javnost. A naručivali su sve u velikim količinama, zaštitne maske, zaštitna odjela i rukavice. Ti postupci uzrokovali su nestašicu sanitetske opreme na svjetskim tržištima te otežali borbu protiv virusa zemljama poput Italije, zaključuje se u izvješću.

Kinezi nisu obavijestili ni Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO), a kineski liječnici koji su skretali pažnju na problem su ušutkani, prenosi Bild.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene