Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stanje u europi

Pogledajte novu koronakartu: Crveni se cijela Europa, Hrvatska već tjednima u tamnocrvenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je od kraja listopada neprestano tamnocrvena na europskoj koronakarti koja se objavljuje svakog tjedna. Prema najnovijim podacima, gotovo čitava Europa je u crvenom.

U četvrtak je u Hrvatskoj oboren rekord preminulih u danu tijekom četvrtog vala - s koronavirusom preminulo je 76 osoba, a 5341 je novozaraženi. Objavljena je i nova koronakarta koja pokazuje stanje u Europi. Nema zemlje koja nije u crvenom, samo su pojedine regije Italije i Španjolske ostale u narančastom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koronavirus u Hrvatskoj Jedan novozaraženi više nego jučer: Preminulo još sedam pacijenata Slika nije dostupna objavio ECDC Objavljena nova koronakarta: Hrvatska i dalje u lošem društvu, Zagreb u još gorem

Zbog sve gore epidemiološke situacije eurpske zemlje uvode strože mjere, a zbog novog soja omikrona ograničavaju se i putovanja.

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti još je jedan tjedan zaredom ažurirao koronakartu. Ona prikazuje 14-dnevnu zarazu na 100.000 stanovnika te tako rangira regije pojedinih država prema stupnju rizika.

Boje se određuju ovisno o broju novozaraženih i postotku testirane populacije, a Hrvatska je podijeljena u četiri regije - Panonska Hrvatska, Jadranska Hrvatska, Sjeverna Hrvatska i Grad Zagreb.

Tamnocrvenom bojom na karti se označavaju zemlje u kojima je 14-dnevna incidencija veća od 500 na 100.000 stanovnika, a udio pozitivnih među svim testiranima prelazi četiri posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene