U utorak je objavljeno da je u Srbiji zaražena još 5201 osoba. U posljednjih 24 sata preminuo je 31 oboljeli. Srbija od srijede ujutro ulazi u lockdown.


U posljednja 24 sata u Srbiji su na koronavirus testirane 17.782 osobe. Pozitivna je 5201 osoba. U isto vrijeme je zabilježen 31 smrtni slučaj.

Vezani članci Popuštanje mjera u Sloveniji, ilustracija Susjedi ulaze u narančastu zonu: "Približavamo se točki kad će epidemija biti zaustavljena" Cijepljenje protiv koronavirusa Stožer objavio nove podatke, opet raste broj umrlih: Provjerite kakvo je stanje s virusom u vašoj županiji

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima je 211 pacijenata. Hospitalizirana je 4671 oboljela osoba.

Epidemiolog Predrag Kon kazao je da će se svi oni koji budu uhvaćeni u kršenju mjera strogo kažnjavati, piše Blic.

"Kazne za prekršitelje će se morati ozbiljnije povećati. Između ostalog, postoji ideja i da se oni koji su na tim nelegalnim skupovima i partijima obavezno testiraju i da nakon toga, kada se otkrije da je netko pozitivan, bude vrlo jasno i kažnjen", objasnio je Kon.

"Bila je priča i o društveno korisnom radu. Oni koji se žale na mjere - ima jako puno posla u COVID bolnicama i to posla koji ne zahtijeva medicinsko znanje. To se ozbiljno razmatra. Recimo, nošenje plinskih boca zahtjeva fizičku sposobnost pa pošto su mlađi uglavnom u pitanju...", dodao je Kon.

Krizni stožer Srbije odlučio je da će od srijede u toj zemlji sve biti zatvoreno, kao što je to bio slučaj prethodnih vikenda. Svoja vrata građanima će otvoriti samo trgovine s prehranom, ljekarne i benzinske pumpe.

Najavljeno je da za sada neće uvoditi policijski sat te da lockdown na snazi ostaje do sljedećeg ponedjeljka. Tada će krizni stožer odlučiti hoće li ih produljiti.