Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idu u lockdown

U Srbiji zaražena još 5201 osoba, epidemiolog Kon o kažnjavanju zbog kršenja mjera: "Ima jako puno posla u COVID bolnicama"

U utorak je objavljeno da je u Srbiji zaražena još 5201 osoba. U posljednjih 24 sata preminuo je 31 oboljeli. Srbija od srijede ujutro ulazi u lockdown.

U posljednja 24 sata u Srbiji su na koronavirus testirane 17.782 osobe. Pozitivna je 5201 osoba. U isto vrijeme je zabilježen 31 smrtni slučaj.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Čeka ga i glazbeni program Srbija sprema veliki doček za "čeličnog prijatelja": Vina će mu služiti Vučić osobno Danka Ilić "Danas si trebala..." Oglasila se majka malene Danke: "Ljubavi naša, nisu nam dali da budemo sretni..."

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima je 211 pacijenata. Hospitalizirana je 4671 oboljela osoba.

Epidemiolog Predrag Kon kazao je da će se svi oni koji budu uhvaćeni u kršenju mjera strogo kažnjavati, piše Blic.

"Kazne za prekršitelje će se morati ozbiljnije povećati. Između ostalog, postoji ideja i da se oni koji su na tim nelegalnim skupovima i partijima obavezno testiraju i da nakon toga, kada se otkrije da je netko pozitivan, bude vrlo jasno i kažnjen", objasnio je Kon.

"Bila je priča i o društveno korisnom radu. Oni koji se žale na mjere - ima jako puno posla u COVID bolnicama i to posla koji ne zahtijeva medicinsko znanje. To se ozbiljno razmatra. Recimo, nošenje plinskih boca zahtjeva fizičku sposobnost pa pošto su mlađi uglavnom u pitanju...", dodao je Kon.

Krizni stožer Srbije odlučio je da će od srijede u toj zemlji sve biti zatvoreno, kao što je to bio slučaj prethodnih vikenda. Svoja vrata građanima će otvoriti samo trgovine s prehranom, ljekarne i benzinske pumpe.

Najavljeno je da za sada neće uvoditi policijski sat te da lockdown na snazi ostaje do sljedećeg ponedjeljka. Tada će krizni stožer odlučiti hoće li ih produljiti.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene