Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvođači na mukama

Brojke nikad veće, a promjene u mjerama nikad manje, osim za njih: "Jedino smo mi opet ograničeni"

Aktualno Galerija Nove mjere zaštite od koronavirusa - 2 Nove mjere zaštite od koronavirusa - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nove mjere zaštite od koronavirusa - 4 Nove mjere zaštite od koronavirusa - 4 Foto: DNEVNIK.hr Nove mjere zaštite od koronavirusa - 3 Nove mjere zaštite od koronavirusa - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nove mjere zaštite od koronavirusa - 5 Nove mjere zaštite od koronavirusa - 5 Foto: DNEVNIK.hr +2 Nove mjere zaštite od koronavirusa - 1 Galerija 1/7 >>
Nove protuepidemijske mjere na snagu stupaju od 11. siječnja. Iako su brojke nikad veće, promjene u mjerama su – nikad manje, osim za koncertnu industriju.

Za većinu nove mjere neće promijeniti puno. Javna okupljanja drastično su srezana, i to je otprilike to. ''Naprosto nije moguće u jednom sektoru spasiti državu od COVID-a. Svi zajedno moramo biti ravnomjerno opterećeni i mjerama i provedbom, pa i poslovanjem'', kaže za Dnevnik Nove TV Darko Tuček iz Zajednice industrije događanja.

Iako se pod pojmom javno okupljanje može pomisliti na puno toga, kada se maknu sve iznimke koje Stožer ima, ostane više-manje – koncertna industrija. Tako na koncert u zagrebačkoj Areni, koja inače može primiti oko 15.000 ljudi, sada uz COVID potvrdu može doći njih 100, a bez COVID potvrde 50.

Izvođači na mukama

Muka je to za brojne najavljene koncerte u sljedećim tjednima. Pjevačica Vanna je za svoj već počela s pripremama. ''Set lista je napravljena, već smo sve osmislili. Cijeli koncert je, kao i svaki, jedna priča'', kaže Vanna. Ali priča za koju više nisu sigurni kada će se dogoditi. Kao ni koncerti Petra Graše, čiji tim, kao i Vannin, prati epidemiološku situaciju i prema njoj će donositi odluke.

''Ono što nam nije jasno da smo jedino mi, koji smo pored državnih institucija na neki način kontrolirali svoje posjetitelje i imali COVID redare, redare na ulazima, testirali, opet ograničeni'', ističe Darko Tuček.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OD PONOĆI Na snazi od utorka: Stožer objavio nove mjere, pogledajte što se sve mijenja

Pročitajte i ovo Ivo Ivić Drama ne prestaje U Splitu 47 pacijenata na respiratorima, kapaciteti bolnice gotovo puni: ''Oni koji nisu cijepljeni kandidati su za umiranje''

Ograničeni su i sportski događaji. Ipak, ako u istu arenu dolazite na utakmicu, u nju može ući više ljudi. U zatvorenim prostorima možete popuniti 20 posto tribine, a na otvorenim čak 40 posto. I to je otprilike to.

Na kavu u omiljeni kafić, šoping u trgovački centar, na svadbu prijateljima – sve to možete. Krenete li pak u kino, pomoliti se u crkvu ili prošetati muzejom, obvezna je maska. No ruku na srce, većina ju je ionako već nosila.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene