Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lošija situacija

Nova koronakarta: Jadran ostaje narančast, dio Hrvatske otišao u crveno

ECDC je objavio nova koronakartu. Jadran je ostao narančast.

Dio kontinentalne Hrvatske, zbog visoke 14-dnevne incidencije otišao je u crveno. Kao i Jadran, i Zagreb je ostao u narančastom. 

 

Na karti koju je ECDC objavio prošlog četvrtka, cijela Hrvatska bila je u narančastome. Tjedan prije toga, dio Hrvatske bio je zelen. 

Nešto ranije, ministar Vili Beroš je i predvidio da će korona karta ovako izgledati.

"Prema neslužbenim podacima, vjerujemo da će jadranska Hrvatska ostati u narančastom, to su naši izračuni, i kako do sada nismo griješili, vjerujem da ćemo biti dobri u predikciji. Ono što je sporno je, nažalost, panonska Hrvatska. Ona bi se bi se mogla zacrvenjeti", najavio je ministar.

Rekao je i kako je ukupna četrnaestodnevna stopa incidencije 168,06. Jedina osoba koja je preminula u protekla 24 sata je necijepljena žena, 1934. godište, naveo je i još jednom pozvao sve da se cijepe, a govorio je i troškovima korone.  

"U godinu dana smo na liječenje potrošili 2,7 milijarde kuna. I to bi svatko od nas trebao imati na pameti kad razmišljamo o mogućnosti da se zarazimo. Prosječno trajanje liječenja u bolnici je 20 dana, a trošak je 11.000 kuna", kaže ministar.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene