Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjava poslije Vlade

Čeka se nova koronakarta, ministar Beroš predviđa: "Jadran ostaje narančast, ali panonska Hrvatska bi mogla u crveno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sjednice Vlade, ministar Beroš izaći će pred novinare.

Hrvatska danas bilježi gotovo 800 novooboljelih, a još 11 osoba preminulo je od koronavirusa. Rast broja zaraženih, mogao bi Hrvatsku baciti u crveno na ECDC karti. 

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama" Vili Beroš Nakon Plenkovića VIDEO Vili Beroš poručuje s TikToka: "Zapratite ovaj profil, stisnite plusić"

Aktualna korona zbivanja nakon sjednice Vlade komentira ministar Vili Beroš.

Kaže kako nam je četrnaestodnevna stopa incidencije 168,06. Jedina osoba koja je preminula u protekla 24 sata je necijepljena žena, 1934. godište.

"Od 117 osoba na respiratoru, njih 110 nije cijepljeno", ponovio je.

"U godinu dana smo na liječenje potrošili 2,7 milijarde kuna. I to bi svatko od nas trebao imati na pameti kad razmišljamo o mogućnosti da se zarazimo. Prosječno trajanje liječenje u bolnici je 20 dana, a trošak je 11.000 kuna", kaže ministar.

Nakon što je rekao kako ne želi komentirati novu kartu ECDC dok se ne objavi, na inzistiranje novinara ipak je progovorio. 

"Prema neslužbenim podacimo, vjerujemo da će jadranska Hrvatska ostati u narančastom, to su naši izračuni, i kako do sada, nismo griješili, vjerujem da ćemo biti dobrio u predikciji. Ono što je sporno je, nažalost,  panonska Hrvatska. Ona bi se bi se mogla zacrvenjeti", predviđa ministar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene