Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neopravdan trošak

Još jedna zemlja ukida besplatno testiranje na COVID: "Korist imaju samo necijepljeni, a cjepivo je dostupno svima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka razmatra ukidanje besplatnih testova na covid-19 u listopadu, objavili su u ponedjeljak mediji RND grupe, pozivajući se na nacrt prijedloga o kojem će kancelarka Angela Merkel raspravljati s čelnicima 16 saveznih država.

Njemačka vlada uvela je besplatno testiranje za cijelo stanovništvo u ožujku, uoči kraja trećeg vala COVID-19 u državi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna morat će se ponovno cijepiti Velika afera! Medicinska sestra na 9000 ljudi primijenila fiziološku umjesto cjepiva, istražuju se i politički motivi Slika nije dostupna Promjena taktike Ukidaju besplatno testiranje na COVID: "Zašto bi oni koji su se cijepili plaćali testiranje onima koji se cijepiti ne žele?"

Trenutno je cijepljeno 55 posto njemačkog stanovništva, pa se javljaju pozivi da se novci poreznih obveznika prestanu izdvajati za subvencioniranu shemu od koje koristi imaju prvenstveno oni koji nisu cijepljeni, iako je cjepivo dostupno za sve, prenosi Reuters.

"Uzevši u obzir da je cijepljenje omogućeno svim stanovnicima, više nije opravdano da federalna vlada, pa stoga i porezni obveznici, plaćaju trošak svih testova", citira RND nacrt prijedloga.

Manje od sedam tjedana prije parlamentarnih izbora Merkel i čelnici saveznih država raspravljat će o mjerama da suzbiju širenje delta varijante virusa bez da se ponovno uvedu opća zatvaranja na razini države.

Nacrt predviđa da oni koji se iz zdravstvenih razloga ne mogu cijepiti i dalje imaju pravo na besplatni test.

Točan datum u listopadu kad će mjera biti ukinuta još nije poznat, dodaje RND, udruženje njemačkih medija sa sjedištem u Hanoveru.

Njemačka je proteklih 5 dana svakodnevno imala više od 3 tisuće novozaraženih, no skoro 63 posto njemačkog stanovništva je cijepljeno barem jednom dozom, pa se vlada nada da će se izbjeći novi 'lockdowni'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene