Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štete na Krku i u N. Vinodolskom

Poplavljeni podrumi, garaže, trgovine: "U 10 minuta je buknulo sa svih strana, iz jedne sobe, kroz vrata"

Bujične poplave danas su potopile općine Dobrinj i Malinska Dubašnica na otoku Krku te dijelove Novog Vinodolskog. U samo tri sata palo je gotovo 140 litara kiše po četvornom metru. Poplavljeni su podrumi, garaže, trgovine, prometnice. Bujica je cestom nosila stabla pa čak i barke. Vatrogasci su odradili više od 20 intervencija od čega su najzahtjevnije bile evakuacija djelatnika trgovine i ljudi zarobljenih automobilima.

"U 10 minuta je buknulo sa svih strana, iz jedne sobe, kroz vrata", opisuje nemile scene Doris.

"Situacija trenutno je mirna, stala je kiša premda prognoza za popodne nije dobra. Par auta je ostalo u vodi pa smo i te ljude morali izvlačiti van iz vozila", pojasnio je zapovjednik DVD-a Novi Vinodolski Boris Rečan.

"Kiša trenutno ne pada, ali se vrijeme kvari. Krenula je bura i sijeva. Od 7 sati do 10 sati ujutro palo je 140 litara kiše. Sustav to nije mogao popiti. Oko 16:30 se voda povukla za oko dva metra", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić oko 17 sati.

Štete se tek zbrajaju. "Voda se tek počela povlačiti. Štete će sigurno biti znatne na mladim nasadima žlahtine. Vinograd je bio pod vodom gotovo dva metra. Nešto slično bujičnih poplava je bilo i prije, ali nikada ovako. Gotovo sedam, osam hektara je nestalo kompletno", opisao je vinar Mario Palinkas u Dnevniku Nove TV.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Nacionalnom parku Paklenica SNAŽNO NEVRIJEME VIDEO/FOTO Izdana nova upozorenja: Za gotovo cijelu Hrvatsku upaljen meteoalarm

Proljeće će pokazati razmjere štete. "Poplavila nam je prodavaonica proizvoda, podrum. Međutim sustavi odvodnje i kanala su u nekoj mjeri uspjeli popiti. Bit će štete, ali ne očekujemo neku veliku", dodao je Palinkas.

Pročitajte i ovo Poplave UKLJUČEN METEOALARM FOTO/VIDEO Apokaliptični prizori - Zbog potopa na Kvarneru svi na nogama, kritično i kod Petrinje: "Voda samo što nije poplavila cestu"

Što se osiguranja tiče, Palinkas je rekao da sve ovisi kako će reagirati grad, županija i ministarstvo te hoće li se proglasiti elementarna nepogoda. "Mi ćemo prema svojem osiguravatelju sigurno izaći s nekim zahtjevima, međutim tek nakon procjene", zaključio je Palinkas.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene