Demontirani su i uklonjeni kreveti predviđeni za pacijente oboljele od koronavirusa u Gradskom vrtu u Osijeku. Raspremaju se i kreveti u Areni u Zagrebu.

Galerija


Volonteri Crvenog križa danas su rastavili i iznijeli 200 ležaja i ostalu opremu instaliranu u dvorani Gradski vrt u Osijeku za eventualni slučaj da bolnički kapaciteti ne budu dostatni za oboljele od koronavirusa, priopćio je Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Vezani članci Koronavirus u Srbiji Veliki broj preminulih kod susjeda: COVID potvrde uvode za barove, kafiće i noćne klubove - "Bira se što će još one obuhvatiti" Koronavirus, ilustracija Objavljeni najnoviji podaci: U Hrvatskoj rast novih slučajeva u odnosu na prošli tjedan, provjerite stanje po županijama

"Srećom, to se nije dogodilo, pa je i ova preventivna mjera završena na najljepši način. Dvorana Gradski vrt tako se vraća svojoj osnovnoj namjeni, održavanju sportskih i zabavnih događanja. No, kao što je poznato, i za to je potrebno pričekati povoljne epidemiološke uvjete", rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

"Nacionalni stožer civilne zaštite 28. travnja donio je odluku o demobilizaciji dvorane Gradski vrt, pa ova demontaža potvrđuje dobru epidemiološku situaciju. To je i najbolji znak da se polako, ali sigurno nakon dva i pol mjeseca bližimo finalu cijele ove priče. Kreveti će biti deponirani u skladište Civilne zaštite u Bizovcu te biti spremni za slučaj ako dođe do teže krize.

Srećom, sada nije bilo potrebe za korištenjem ovog prostora i kapaciteta, a zahvaljujem Crvenom križu i svim volonterima koji rade na ovom projektu", rekao je Ivanović.

Bolnički kreveti demontirani su i u Areni u Zagrebu.