Nacionalni stožer u Areni Zagreb postavlja krevete za prijam bolesnika. Snimljena je i videsnimka kreveta u Areni koja se proširila društvenim mrežama i mnoge uznemirila. Doznali smo za koga se priprema zagrebačka Arena.

Galerija


U zagrebačkoj Areni u tijeku je postavljanje bolničkih kreveta koji će u slučaju potrebe biti namijenjeni za smještaj lakših bolesnika oboljelih od koronavirusa.

Vezani članci Sjednica Vlade - 5 Ministar Beroš o mjerama i kaznama: "Svi koji žele dobro prijavit će nedozvoljena okupljanja" koronavirus, Beograd Naši susjedi u iščekivanju vrhunca epidemije: Unatoč manjem broju testiranih nedjeljom, i danas imaju više od 6000 novih slučajeva

Arena Zagreb priprema se za prihvat oboljelih osoba. "Imamo primarne, sekundarne i tercijarne centre. Jedan od tih sekundarnih bit će u Areni Zagreb", najavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

"Arena Zagreb se priprema kao sekundarni centar za one bolesnike koji nemaju tešku kliničku sliku. Dakle, za srednje teške bolesnike koji ne zahtijevaju primjenu kisika i druge intenzivne mjere liječenja", pojasnio je ministar Beroš.

Podsjetimo, broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj prešao je 100. Svi zaraženi pacijenti su stabilno, a nema podataka o pogoršanju njihova stanja.

Za prihvat teže oboljelih priprema se KB Dubrava. Hrvatska vojska ispred bolnice podiže šatore i ekspedicijski kampa, kapaciteta 270 kreveta za prihvat oboljelih pacijenata.