Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otprije poznat policiji

Užas kod Osijeka: Zaražen koronom izbo ženu i muškarca pa ozlijedio sebe, dvoje od njih u životnoj opasnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo dan nakon pokušaja oružane pljačke Osječani ponovno pune stupce crne kronike. U subotu oko 18 sati oštrim predmetom napadnuta je 43-godišnja žena. Napadač ju je čekao u obližnjem kafiću, a ubrzo se doznalo i da je zaražen koronavirusom.

Mirnu subotnju večer prekinuo je pokušaj ubojstva. 46-godišnji muškarac napao je tri godine mlađu ženu, a potom i 50-godišnjaka koji ju je pokušao zaštititi. Tragovi krvi bili su i u nedjelju vidljivi.

"46-godišnjak je oštrim predmetom nanio ozljede muškarcu koji je uskočio u pomoć i napadnutoj ženi, nakon čega je i sam sebi nanio ozlijede oštrim predmetom", kazao je Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Svi su operirani. Napadač je sebe ozlijedio po vratu, dok je ženi nanio višestruke ubodne rane u predjelu trbuha i prsišta.

"Od njih troje dvoje je smješteno u Jedinicu intenzivnog liječenja, a jedan je bolesnik smješten na kirurškom odjelu. Ovi dvoje koji su smješteni na Jedinici intenzivnog liječenja su stabilno, ali su još uvijek u životnoj opasnosti", rekao je Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek.

46-godišnjak je otprije poznat policiji, a u bolnici se doznalo i da je zaražen koronavirusom. "Ispostavilo se da je jedan od njih, muškarac 74. godište, COVID pozitivan", dodao je Šego.

Prije napada sjedio u kafiću

Prije napada sjedio je u obližnjem kafiću, koji je u nedjelju zatvoren. Na žrtvu je nasrnuo čim je izašla iz zgrade.

"Kći je zapomagala i vikala kao da će joj mamu ubiti i to sve, ona je ranjena, tu je priskočio jedan gospodin od možda pedesetak godina", ispričala je svjedokinja Dragica Barišić. Ona se među prvima našla na mjestu zločina. "Gospodin je, kako ju je napao, ležao, pa je krv ostala", dodala je.

Napadnuta žena susjedima je slabo poznata. U zgradi, kažu, živi kao podstanar. "Na našem ulazu nije nikakvih bilo problema niti smo mogli što predvidjeti, procijeniti. Nije nam nikako drago da se to dogodilo, iznenadilo nas je", rekao je jedan od susjeda Krunoslav Pavetić.

Pročitajte i ovo Prosvjed protiv mjera i Stožera u Zagrebu - 1 Traže ostavku stožera Opasne poruke s prosvjeda protiv mjera, organizatori će zaraditi prijavu: "Uzet će vam djecu ako ih odbijete cijepiti..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stabilnog je stanja Dino Kozlevac završio u bolnici zbog problema s plućima

Okolnosti napada i međusobne odnose, policija još uvijek istražuje, a u cijelom slučaju posla će biti i za epidemiologe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene