Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detaljan popis

Najrigoroznije mjere do sada! Pročitajte što se sve od ponoći zatvorilo, a što će nastaviti raditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske donio je do sad najrigoroznije mjere u obrani od koronavirusa koje na snagu stupaju od četvrtka, 19. ožujka, a trajat će najmanje 30 dana.

Na području cijele Hrvatske od četvrtka 19. ožujka otkazuju se svi javni događaji i okupljanja te se obustavlja rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu prijeko potrebne za funkcioniranje zajednice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslali dopis Stožeru i Vladi Istarski stožer zahtijeva da s početkom veljače sami donose odluke o mjerama Slika nije dostupna Kritično im i skijanje Istarski stožer pozvao građane da se posebno suzdrže jedne vrste okupljanja: "Tu nam je glavni izvor zaraze"

Zatvaraju se kafići, restorani, kina, muzeji, trgovine koje ne prodaju prehrambene proizvode, lijekove i higijenske potrepštine…

U nastavku pročitajte detaljan popis:

ZATVARAJU SE:

- Sve trgovine osim onih koje prodaju prehrambene i higijenske artikle, ljekarni, benzinskih crpki, kioska, pekarnica, specijaliziranih trgovina s dječjom opremom, prodajom hrane za životinje, prodajom specijaliziranih ortopedskih pomagala... Trgovine koje smiju raditi, neće raditi skraćeno. Banke i pošte nastavit će raditi

- ugostiteljski objekti svih kategorija, uz izuzetak pripreme te dostave hrane te rada pučkih kuhinja

- teretane, sportski centri, fitness i rekreacijski centri, svi organizirani treninzi, plesne škole, dječje i druge radionice

- svi objekti u kojima se ostvaruje bliski kontakt (frizeri, pedikeri, saloni za masaže, saune...)

- kina, muzeji, kazališta

- Obustavljaju se vjerska okupljanja

- Obustavljaju se sportska natjecanja

Objekti koji će raditi moraju osigurati što veću udaljenost radnika te mjere socijalne distance. Također, moraju osigurati provjetravanje prostora, mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja prostora, a moraju osigurati i punktove s dezinfekcijskim sredstvima, te plakate o pravilnom pranju ruku i zaštite.

Poslodavci su dužni organizirati rad od kuće, organizirati telekonferencije, otkazati službena putovanja, zabraniti dolazak na posao radnicima koji boluju od akutnih respiratornih bolesti.

Lokalni civilni stožeri bit će zaduženi za provedbu te mjere.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene