Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije krize istovremeno

Ministar Beroš: Potvrđeno 9 novih slučajeva, u Hrvatskoj zaraženo ukupno 315 ljudi

U Hrvatskoj je dosad na koronavirus pozitivno 315 ljudi, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Od ponoći na snagu stupa mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta.

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je na konferenciji za medije da je potvrđeno 9 novih slučajeva zaraze u Hrvatskoj, čime se ukupan broj popeo na 315.

Osvrnuo se i na slučaj u Daruvarskim toplicama rekavši da je smjena direktorice potpuno opravdana.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da je policija spremna za provođenje nove mjere koja se odnosi na zabranu putovanja iz grada u grad. ''Večeras u ponoć počinje ta mjera'', objavio je Božinović. 

''Još jednom pozivam sve, i pravne osobe i civilne stožere, da budu racionalni. Ako ne želite da se zaustave gospodarske aktivnosti budite racionalne. Dajte dozvole da se posao može obavljati uz minimalan broj ljudi'', poručio je Božinović.

Na pitanje o smještanju beskućnika, Božinović je kazao da je to pitanje za lokalne stožere civilne zaštite. Dodao je da je nakon jučerašnjeg potresa koji je pogodio Zagreb u Studentski dom Cvjetno naselje smješteno 111 ljudi.

Ministar unutarnjih poslova pohvalio je hrvatske vatrogasce koji se bore s požarima diljem Hrvatske. ''Dečki rade odličan posao. Ja ih s ove pozornice pozdrravljam i zahvaljujem im se'', rekao je Božinović.

Božinović je komentirao i ''korona party'' sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića i smijenu njegovog sina Darija Žinića. ''Mogu pozdraviti odluku gradonačelnika Gline kojom je smijenio svog zamjenika, koji je po funkciji bio načelnik Stožera civilne zaštite za Glinu'', rekao je Božinović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene