Obavijesti Video Pretražite Navigacija
o slobodnijem kretanju građana

Nacionalni stožer pojasnio zašto su neki stožeri počeli ukidati propusnice: "Upute vrijede za sve županije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je jučer objavio dodatne upute o načinu dostave i primjeni sporazuma koje zaključe jedinice lokalne samouprave radi zajedničkog obavljanja poslova civilne zaštite, Nacionalni stožer civilne zaštite odgovorio nam je zašto je došlo do nesporazuma.

Nacionalni stožer civilne zaštite odgovorio je na naš upit o izdavanju dodatnih uputa o načinu dostave i primjeni sporazuma koje zaključe jedinice lokalne samouprave radi zajedničkog obavljanja poslova civilne zaštite koje su objavili u subotu. Radi se o "preskakanju stepenice'" u administrativnoj hijerarhiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslali dopis Stožeru i Vladi Istarski stožer zahtijeva da s početkom veljače sami donose odluke o mjerama Slika nije dostupna Kritično im i skijanje Istarski stožer pozvao građane da se posebno suzdrže jedne vrste okupljanja: "Tu nam je glavni izvor zaraze"

"U Odluci je navedeno da se sporazumi dostavljaju putem županijskih stožera civilne zaštite. No jedinice lokalne samouprave samostalno su dostavljale Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske pa nije bilo pregleda niti uvida u zaključene sporazume u županijskom stožerima. Upute vrijede za sve županije", odgovorili su nam.

Zbog te greške u koracima Krapinsko-zagorska i Varaždinska županija jučer su suspendirale ranije donesene odluke i sporazume o slobodnijem kretanju građana između gradova i općina koji čine jedinstvenu, geografski povezanu cjelinu koja dijeli iste rizike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene