Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČEKA SE ODLUKA O PROPUSNICAMA

U Hrvatskoj čak 36 novih slučajeva zaraze, Capak objasnio što se dogodilo na Braču: "Situacija se može promijeniti preko noći"

Nacionalni stožer civilne zaštite donosi nove informacije o koronavirusu na redovnoj konferenciji za medije.

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je ukupan broj oboljelih narastao na 2161. Nema novih preminulih, a oporavilo se 1689 osoba. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 2362 nova slučaja, 29 umrlih Sve teža situacija s koronom: "Ne isključujem uvođenje strožih mjera za cijelu zemlju" Slika nije dostupna 32 posto više zaraza nego prošli tjedan Capak o velikom skoku broja zaraženih: "Nemamo žarišta, virus se jednostavno širi." Božinović najavio donošenje novih mjera

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je kako su na Braču trenutačno 22 zaražene osobe, u Osječko-baranjskoj njih šest, a na Hvaru jedna.

"Epidemija nije završila"

"Epidemija nije završila, jedan pogrešan potez i opet smo na početku", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je kako novozaraženi nisu rezultat popuštanja mjera te će više informacija o situaciji na Braču imati kasnije tijekom dana. 

"Situacija se može promijeniti preko noći. Što se tiče Brača, sada znamo da se radi o pacijentu koji se vratio iz bolnice i kojeg su mnogi prijatelji i rođaci posjetili", rekao je Capak.

Rekao je i kako se nada da će sutra situacija biti puno bolja.

Na pitanje razmatra li se o raspuštanju stožera Splitsko-dalmatinske županije, Capak je rekao da je dogovoreno da dvoje epidemiologa sutra iz Zagreba ode u Split te dodao kako postoji mogućnost da se Brač stavi u karantenu. 

"Ova situacija mogla se izbjeći"

Beroš je rekao kako je navodno jučer testiran nulti pacijent koji je boravio u bolnici u Splitu te da je navodno negativan.

"Ova situacija mogla se izbjeći da su se ljudi pridržavali provedenih mjera", izvijestio je Beroš.

Ministrica socijalne skrbi Vesna Bedeković rekla je kako će od 18. svibnja biti omogućeno primanje novih korisnika domova za starije, a bit će dopušteni i posjeti te kratkotrajni izlasci korisnika iz prostorija domova. 

Božinović je rekao kako bi se 11. svibnja mogla razmotriti potreba za e-propusnicama. 

"Ide se u smjeru potpune liberalizacije i ta će odluka biti poznata za dan ili dva", rekao je Božinović. 

Ministar Beroš rekao je kako i Hrvatska, poput Češke, razmatra o financijskom nagrađivanju zdravstvenih djelatnika na prvoj crti obrane od koronavirusa. 

Informacije iz regionalnih stožera pročitajte ovdje

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene