Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba sa zarazom na jugu

Načelnik Stožera Splitsko-dalmatinske županije: ''Strože kontrole kreću sutra. Ako će trebati, pojačat ćemo mjere"

Aktualno Galerija +0 Luka Brčić, načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Galerija 1/1 >>
U Splitsko-dalmatinskoj županiji od 22. ožujka do 2. travnja nastava za srednjoškolce, izuzev maturanata pratit će se virtualnim putem. Velika su očekivanja za nadolazeću turističku sezonu, a ako bude potrebno, donijeti će se strože mjere pred Uskrs.

Nakon Primorsko-goranske županije najviše aktivnih slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj ima Splitsko-dalmatinska županija. Svi srednjoškolci tako će, od ponedjeljka, 22. ožujka do petka, 2. travnja, nastavu pratiti virtualnim putem po ''modelu C'', izuzev maturanata.

Načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, Luka Brčić rekao je da se odluka primarno donijela zato što mladi sve više obolijevaju od koronavirusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbor predsjednice Vrhovnog suda Milanović bijesan zbog događanja u Saboru: "Narod kaže da se riba čisti od repa, ali da smrdi od glave. Ovu ćemo očistiti od glave"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokrenut stegovni postupak Prozvani suci predali očitovanja: ''Naravno da ne priznaju da su primili mito, imaju svoje verzije druženja s Mamićem''

''Oni su mobilni, oni su dosta u javnom životu, više je socijalnih kontakata i upravo zbog toga smo donijeli odluku'', rekao je Brčić.

U posljednjih 15 dana bilo je samo sedam prijava za kršenje epidemioloških mjera, rekao je novinar Nove TV, Ivan Kaštelan, iako su terase u ugostiteljskim objektima prepune. Sve je više dopisa, kaže Brčić, da se mnogi ugostitelji ne pridržavaju u potpunosti zadanih mjera Stožera, a ima i sve više dojava o privatnim druženjima i okupljanjima.

''Uvijek nam je bila tendencija upozoravati i educirati. Stroža kontrola će početi već od sutra'', rekao je načelnik županijskog stožera.

Otkrio je da je danas poslana obavijest svim općinskim i gradskim stožerima da maksimalno iskoriste svoje resurse kako bi se više kontroliralo poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EMA objavila da je sigurno Suspenzija AstraZenece ostaje na snazi: Skandinavske zemlje trebaju još vremena za odluku o sigurnosti tog cjepiva

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cijepili se AstraZenecom HALMED ažurirao podatke, prijavljena još tri smrtna slučaja: ''Zatražena je dodatna dokumentacija''

Velika su očekivanja od nadolazeće turističke sezone te se prati epidemiološka situacija te će se, ako bude potrebno, strože mjere donijeti i prije Uskrsa da bi se kontroliralo širenje virusa.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene