Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

8 zaraženih, 50 u samoizolaciji

Panika na hrvatskom otoku s najviše zaraženih: "Tražimo od Stožera da u karantenu stave cijeli otok!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Općini Murter koja broji oko 2000 stanovnika, osmero ih je oboljelo od koronavirusa, 50 ih se nalazi u samoizolaciji, a još petnaestak osoba ima temperaturu. Od jučer im je zabranjen boravak na otvorenom.

Načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov zatražio je pomoć Županijskog i Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu zbog velikog broja zaraženih na otoku.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

"Karantena je prva mjera", rekao nam je Turčinov i dodao kako se radi o malom mjestu gdje su svi povezani. Murter ima oko 2000 stanovnika.

Tamo je trenutno osmero zaraženih, 50 ljudi je u samoizolaciji, a 15-ak ih ima temperaturu. Od jučer nitko ne smije boraviti na otvorenom.

"Ne izlazite u dvorišta, maslinike, vrtove na Hraminu, plaže i slično", priopćeno im je u ponedjeljak.

Turčinov kaže da pokušavaju utvrditi tko je bio najmanje izložen kako bi ih mogli poslati na teren za pomoć starijima i slabijima.

Od Stožera traže da stave otok i mjesto u karantenu te im dostave hranu i lijekove kako se zaraza ne bi širila, a tražili su i da im postave trijažnu bolnicu te medicinski tim.

Turčinov kaže da je situacija eskalirala prije desetak dana iako su ranije od ostalih dijelova zemlje zatvorili kafiće i ugostiteljske objekte.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene