Prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb (Foto: Dnevnik.hr)
Prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić danas je na konferenciji za meidje rekao da su zadovoljni procijepljenošću liječnika, ali ne i medicinskih sestara.


"Dosad je cijepljeno 74 posto liječnika i 38 posto medicinskih sestara", rekao je Ante Ćorušić te dodao da na drugu dozu cjepiva čeka još oko 300 ljudi.

Vezani članci Red za testiranje na koronavirus Raste im broj zaraženih, no oni cijepljene kontakte umjesto u izolaciju šalju na - testiranje: "Isprobavamo taj pristup" U Brazilu je dosad od COVID-a umrlo više od pola milijuna ljudi Vlada se dugo opirala mjerama i cijepljenju: Na drugom su mjestu po broju smrti u pandemiji

"Zadovoljni smo s procijepljenošću liječnika, no nismo zadovoljni s procijepljenošću medicinskih sestara", naglasio je ravnatelj Rebra i objasnio zašto je došlo do takve situacije.

"Cjepiva dobivamo dovoljno, problem je u neodazivu. Kao i u širem društvu, postoji blago nepovjerenje za koje nema razloga. Dobro se zasad s time nosimo, teško, ali situacija je prihvatljiva", rekao je Ćorušić, piše N1