Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu im dali da prođu

Video incidenta: Na prosvjedu antikoronaša bačena baklja, a vozilo hitne pomoći gađali su bocom

Hitna pomoć na Festivalu slobode
Hitna pomoć na Festivalu slobode DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hitna pomoć na Festivalu slobode Hitna pomoć na Festivalu slobode Foto: DNEVNIK.hr Hitna pomoć na prosvjedu protiv epidemioloških mjera - 4 Hitna pomoć na prosvjedu protiv epidemioloških mjera - 4 Foto: DNEVNIK.hr Hitna pomoć na prosvjedu protiv epidemioloških mjera - 3 Hitna pomoć na prosvjedu protiv epidemioloških mjera - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hitna pomoć na prosvjedu protiv epidemioloških mjera - 2 Hitna pomoć na prosvjedu protiv epidemioloških mjera - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hitna pomoć na prosvjedu protiv epidemioloških mjera - 1 Galerija 1/5 >>
Na prosvjedu antikoronaša u Zagrebu bačena je boca na vozilo hitne pomoći te je bačena i baklja. Policija istražuje i utvrđuje sve okolnosti, a za oba događaja imaju sumnjivce. Hitna pomoć je navodno došla jer je građanka kolabirala zbog vrućine.

Vozilo hitne pomoći ušlo je danas među prosvjednike na Festivalu slobode na glavnom gradskom trgu u Zagrebu oko 18:20 no nije moglo proći. Prosvjednici su im zviždali i vikali te je jedan bacio plastičnu bocu prema vozilu. Situaciju je s bine na turističkom autobusu smirivao Tony Cetinski koji je prosvjednicima govorio da se smire i koncentriraju na skup. Kako javlja Večernji, hitna je došla jer je ženska osoba kolabirala od vrućine.

Pročitajte i ovo Prosvjed vatrogasaca na Trgu svetog Marka u Zagrebu - 3 Oglasile se i sirene VIDEO/FOTO Sve je gorjelo na prosvjedu vatrogasaca: "Ovo tako dalje ne može" Slika nije dostupna Gužve na Velesajmu Otkriveno zašto su pozivi za cijepljenje počeli stizati mladima, poznato i što s onima koji odbiju AstraZenecu

Kasnije, jedan od govornika imunolog Srećko Sladoljev okupljanje je nazvao najvažnijim događajem u Hrvatskoj 2020. godine te se osvrnuo na dolazak hitne.

"Kola hitne pomoći koja su se točno tu parkirala s rotirkama, s trubama. To je demonstracija sile, demonstracija onih koji ne žele našu slobodu", poručio je, na što su okupljeni uzvratili skandiranjem "dosta je".

Na skupu je bačena i baklja, a policija u vezu s tim događajem dovodi 39-godišnjaka, dok se u vezu s bacanjem boce dovodi 29-godišnjak. Istraga je u tijeku i utvrđuju se sve okolnosti, potvrdili su nam iz policije.

Index.hr javlja kako je na prosvjedu napadnut njihov snimatelj kojemu su strgnuli masku i mobitel. Policajac u civilu spriječio je da mu uzmu opremu za snimanje. 

Više tisuća okupljenih

U policiji nisu davali podatke o broju okupljenih, dok mediji navode da se na Trgu okupilo nekoliko tisuća ljudi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene