Zavod za javno zdravstvo u Mostaru
Zavod za javno zdravstvo u Mostaru Foto: Denis Kapetanovic

Sveučilišna klinička bolnica (SKB) u Mostaru aktivirala je treći odjel za smještaj pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19, a tijekom vikenda u Hercegovačko-neretvanskoj županiji od posljedica zaraze koronavirusom preminule su čak 24 osobe, izvijestile su u ponedjeljak zdravstvene vlasti.


Uz COVID bolnicu te odjel za intenzivno liječenje, i dio ginekologije u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru prenamijenjen je za potrebe pacijenata koji imaju zdravstvenih poteškoća povezano s bolešću COVID 19, naveo je krizni stožer Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru. Broj hospitaliziranih dosegnuo je 167 osoba, dodaje stožer.

Vezani članci Putovanja u Velikoj Britaniji Velik skok broja zaraženih indijskim sojem u ovoj europskoj zemlji: Čak 90 posto osoba pozitivno na varijantu delta Cijepljenje protiv koronavirusa Stožer objavio nove podatke, opet raste broj umrlih: Provjerite kakvo je stanje s virusom u vašoj županiji

"Zbog porasta broja COVID pacijenata, dio trećeg kata prenamijenili smo kao poseban odjel SKB Mostar", rekla je glasnogovornica SKB-a Mostar Adrijana Pandža.

Tijekom vikenda u COVID bolnici u Mostaru preminule su 24 osobe čija se smrt vezuje uz posljedice zaraze virusom SARS-Cov-2, dok je testiranjem otkriveno 516 novooboljelih u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

U cijeloj Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je potvrđeno manje od 900 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ali su istodobno prijavljena rekordna 93 smrtna slučaja povezana sa zarazom, što je najveća brojka u jednom danu još od izbijanja epidemije u ožujku 2020.