Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ciljane mjere

Kod njih pandemija jenjava, otvaraju kafiće i noćne klubove: ''Čestitke na zajedničkoj pobjedi, ali još uvijek trebamo biti oprezni''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pandemija koronavirusa u Moskvi jenjava, izjavio je u srijedu gradonačelnik Sergej Sobjanin, koji je počeo ublažavti epidemiološke mjere te se barovi, restorani i noćni klubovi ponovo otvaraju od 23 sata do šest sati ujutro.

"Pandemija jenjava i u novim okolnostima dužnost nam je stvoriti uvjete za što brži oporavak gospodarstva", rekao je Sergej Sobjanin. Broj novih slučajeva COVID-a nije prošli tjedan prešao 3000, a prvi put od sredine lipnja u COVID bolnicama prazno je više od 50 posto kreveta.

"Najiskrenije čestitke, prijatelji, na našoj zajedničkoj pobjedi i još jedan korak dalje prema povratku u normalan život u našoj lijepoj Moskvi", poručio je gradonačelnik. Upozorio je, međutim, da iako smanjena, i dalje postoji opasnost od zaraze te da bitka još nije gotova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna od sljedećeg tjedna Putin naredio masovno cijepljenje cijele populacije u Rusiji protiv koronavirusa

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zarazniji do 74 posto U Rusiji otkriven prvi slučaj engleskog soja korone: Donio ga putnik koji se vratio iz Velike Britanije

"Još uvijek trebamo biti oprezni", naglasio je Sobjanin. Tvrtke više ne moraju provoditi odluku o radu od kuće za 30 posto zaposlenika, no maske u dućanima i javnom prijevozu i dalje su obvezne.

Rusija se umjesto strogog zatvaranja zemlje radije usredotočila na ciljane mjere za suzbijanje pandemije, ovisno o stanju u pojedinim područjima zemlja. U prosincu je započeo program cijepljenja ruskim cjepivom Sputnjik V.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene