Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmanje 700 doza ove godine

Moderna: ''Ne otkazujemo pošiljke, ali s vremena na vrijeme možemo pružiti nadopune o smjernicama za isporuku''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moderna će vjerojatno ispuniti svoje obveze prema Europskoj uniji, što se tiče broja obećanih doza cjepiva, kazao je glasnogovornik američke farmaceutske kompanije u srijedu, nakon izvještaja o kašnjenjima u Njemačkoj.

"Moderna je predana ispunjavanju svih tromjesečnih ugovornih ugovora o isporuci s Europskom komisijom i pojedinim državama članicama", rekao je glasnogovornik u e-mail poruci za Reuters.

"Travanjske isporuke vjerojatno će ispuniti raspon doza koje su prethodno komunicirane vladama", dodaje se. Business Insider na njemačkom je objavio, pozivajući se na neimenovane izvore u njemačkom ministarstvu zdravstva, kako će možda kasniti isporuka do 878.400 doza Moderninog cjepiva, koje treba biti isporučeno od 26. travnja do 2. svibnja.

Moderna poručuje da "ne otkazuje pošiljke, ali s vremena na vrijeme može pružiti nadopune o smjernicama za isporuku na temelju napretka proizvodnje i puštanja serije". Njemačko ministarstvo zdravstva kaže da Moderna nije komunicirala o promjenama plana isporuke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provodi ga i Pfizer Moderna počinje s ispitivanjem cjepiva na djeci, najmlađi ispitanici imat će 6 mjeseci

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odlične vijesti Cjepivo Moderne vrlo učinkovito i nakon šest mjeseci

Moderna je odbila objaviti točne podatke o mjesečnom rasponu doza za Europu, iako je prethodno potvrdila da će isporuke za 2021. uključivati 160 milijuna doza za Europsku uniju i 17 milijuna doza za Veliku Britaniju.

Ukupno Moderna želi ove godine proizvesti najmanje 700 milijuna doza cjepiva. Sastojci Moderninog cjepiva koje je namijenjeno neameričkom tržištu proizvode se u tvornicama kompanije Lonza u Švicarskoj. Nakon toga se pakiraju u bočice na odvojenim lokacijama u Španjolskoj i Francuskoj.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene