Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A GDJE SU MJERE?

Lito ide, mala: Festival ulične hrane završio je razuzdanom zabavom više stotina Splićana i turista. Maske nisu nosili ni konobari

Aktualno Galerija Kršenje epidemioloških mjera - 1 Kršenje epidemioloških mjera - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kršenje epidemioloških mjera - 2 Kršenje epidemioloških mjera - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kršenje epidemioloških mjera - 3 Kršenje epidemioloških mjera - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kršenje epidemioloških mjera - 4 Galerija 1/4 >>
Koncerti kao prije, kupanje i prskanje u fontanama. Sve to u vrijeme početka turističke sezone, koju cijela Vlada "drži" kao kap vode na dlanu. Otvoren je danas stoga i ljetni stožer za turističku sezonu.

Ono što je bilo najavljeno kao desetodnevni festival ulične hrane, u subotu je završeno razuzdanom zabavom više stotina Splićana i turista. Maske nisu nosili ni konobari, a u petak je svoj dolazak poziranjem obilježio i novi gradonačelnik. Glavni član Nacionalnog stožera za to do našeg upita nije čuo.

''Čujte, bez mjera se ne bi trebali održavati. Ja ne znam za takve događaje, međutim ukoliko postoje, postoje odgovornost svih koji su u sustavu civilne zaštite'', rekao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Za vikend je u Splitu koncert rasprodala i Vesna Pisarović. Klub je već objavio program za cijelo ljeto, za što su dobili odobrenje Stožera. Odgovornost se zaboravila i tijekom navijanja za Vatrene. Pamti se i burno proslavljen naslov košarkaškog prvaka, ali i oproštaj maturanta od srednje škole. Odgovornost se zaboravila i tijekom navijanja za Vatrene, izvijestio je Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo Vatreno ludilo Jesu li navijači na Trgu bana Jelačića kršili mjere? "Prvih par redova je bilo diskutabilno, ostalo sve pod kontrolom"

Pročitajte i ovo Gužva u centru Zagreba Dvostruka mjerila U središtu Zagreba sinoć masovno kršenje mjera, ugostitelji nezadovoljni: "Radi se da sve bude kako spada, a ima drugih lokacija gdje ima puno više ljudi"

Pamti se i burno proslavljen naslov košarkaškog prvaka, ali i oproštaj maturanta od srednje škole. Istodobno, ministar zdravstva burno reagira jer mu je konobarica na terasi piće donijela bez zaštitne maske.

Napustio je objekt, a demantira priču da je ostao dužan. ''Ja sam osobnog mišljenja da incidenta nije bilo. Međutim to što sad neki žele napravit od toga priču, svesti na dvije kune, kriva je poruka. Naravno da nisam ostao dužan'', rekao je Vili Beroš.

Kontrolu obavlja policija i inspektori civilne zaštite, koji su dobili preporuku o pojačanom nadzoru. U godini kad je zdravstvena sigurnost visoko na listi prioriteta, otvorena je ljetna operativna centrala Stožera za provedbu mjera sigurnosti. Jer prošle godine u crveno za većinu zemalja ušli smo već sredinom kolovoza. 

Više o ljetnom stožeru pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene