Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo normalno

Život od ponedjeljka: Možemo na kavu, a ukida se još i cijeli niz zabrana

Davor Božinović na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite objavio je koje se sve mjere ukidaju od ponedjeljka.

Treća faza relaksacija mjera počinje u ponedjeljak, 11. svibnja. Davor Božinović na konferenciji Nacionalnog stožera objasnio je kako će nam životi od sutra izgledati.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Turista sve više Ministar o mjerama i koroni: ''Možemo s optimizmom gledati na budućnost''

"Omogućuje se okupljanje do 40 ljudi, umjesto dosadašnjih pet. Dopušta se rad trgovačkih centara, rad ugostiteljskih objekata, rad nacionalnih parkova i parkova prirode, održavanje proba umjetnika i djelatnika u kulturi, pojedinačno ili u manjim skupinama, s tim da će se 18. svibnja donijeti odluka za popuštanje mjera za organiziranje kulturnih programa i manifestacija u zatvorenim prostorima i na otvorenom", najavio je Božinović. 

Održavanje treninga svim sportašima, rad teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih centara omogućuje se 13. svibnja. Na bazene će se moći 18. svibnja.

Stavlja se izvan snage odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, takozvane e-propusnice. Božinović je naglasio da ih u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije mogu opet reaktivirati, ili na razni države, ili gradova, odnosno županija, kao što je trenutno slučaj s Bračem.

"Ponovno se uspostavlja međugradski cestovni promet putnika, zatim međugradski prijevoz putnika u željezničkom prometu. I s tim u vezi otvaraju se autobusni i željeznički kolodvori za međugradski promet", rekao je Božinović. 

Božinović je dodao kako se ukidaju mnoge mjere te da ulazimo u novu fazu, u novo "normalno". Pozvao je na odgovornost.

Stožer je dodatno pojasnio odluku o prelasku granice. Osobe koje ju prelaze neće morati u samoizolaciju, a zasad se ne razmišlja ni o uvođenju testiranja. 

Više o pravilima za prelazak granice čitajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene