Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prate se i na internetu

Utjecaj koronavirusa vidljiv je i u crkvama, na misama osjetno manje vjernika

Poluprazna crkva zbog koronavirusa - 2
Poluprazna crkva zbog koronavirusa - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Poluprazna crkva zbog koronavirusa - 1 Poluprazna crkva zbog koronavirusa - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prijenos mise na internetu Prijenos mise na internetu Foto: DNEVNIK.hr Poluprazna crkva zbog koronavirusa - 2 Poluprazna crkva zbog koronavirusa - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Poluprazna crkva zbog koronavirusa - 3 Galerija 1/4 >>
Biskupi su donijeli niz odredbi kojih bi se vjernici trebali pridržavati tijekom misnih slavlja. Već u nedjelju je diljem Hrvatske bilo je osjetno manje vjernika u crkvama.

Na prvim nedjeljnim misama nakon proglašenja epidemije nije bilo gužve. Vjernici koji su u crkvu došli, rekla nam je Zrinka iz Splita, nisu u direktnom kontaktu: "Svi se pridržavamo preporuka koje je poslala nadbiskupija."

Pročitajte i ovo Ilustracija stigle nove preporuke Susjedi vraćaju obvezno nošenje maski u zdravstvenim ustanovama Ilustracija Novo istraživanje U ovoj zemlji umrlo je gotovo dva milijuna ljudi nakon ukidanja strogih mjera

Među odredbama je niz mjera kojima se Crkva pridružuje pokušaju zaustavljanja širenja koronavirusa. Hostija se prima isključivo na ruku.

"Pričest je drugačija, treba stajati odvojeno, nema svete vode. Nema 'mir s vama', rukovanja i bit će sve u redu", u Osijeku nam je rekla Dragica.

U Dubrovniku apeliraju na starije da ostanu kod kuće. Misu su prenosili putem interneta.

"Pozdravljam i vas koji nas pratite putem interneta i zahvaljujem vam što ste poslušali naš poziv i što ste odlučili misno slavlje pratiti iz svojih domova. Ne treba se bojati, ali moramo biti razboriti", rekao je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

S Kaptola vjernike potiču na ispovijed, a sve kako bi se neposredno prije Uskrsa izbjeglo okupljanje velikog broja ljudi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene