Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stigle nove preporuke

Susjedi vraćaju obvezno nošenje maski u zdravstvenim ustanovama

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Srbija je novim preporukama Ministarstva zdravstva uvela obavezu nošenja maski u zdravstvenim ustanovama.

Radna skupina srpskog Ministarstva zdravstva donijela je nove preporuke, među kojima je i obvezno nošenje zaštitnih maski u svim zdravstvenim ustanovama.

Na razini primarne zdravstvene zaštite, između ostalog, obvezno je testiranje na COVID svih zaposlenika u zdravstvenim ustanovama koji imaju simptome akutne respiratorne infekcije.

Pročitajte i ovo Rat Armenija-Azerbajdžan, arhiva sukob Azerbajdžana i Armenije VIDEO Počeo rat na pragu Europe! Pokrenuta vojna operacija, čuju se sirene i detonacije

Obvezno je i testiranje kontakata pozitivnih osoba u zdravstvenom sustavu. 

Na razini bolničkih ustanova obvezno je testiranje pacijenata kao uvjet za hospitalizaciju. Testiranje je potrebno i za prijam na hematološke, onkološke i gerijatrijske odjele te one na kojima se liječe pacijenti s primarnim i teškim imunodeficijencijama.

Pročitajte i ovo Nikita Piil Krikovi u susjedstvu Rotvajleri brutalno napali svoju vlasnicu: "Sve što sam mogao učiniti bilo je gledati kako trgaju djevojku"

Potrebno je testirati sve pacijente koji imaju simptome i znakove akutne respiratorne infekcije prilikom prijama na bolničko liječenje.

Zabrana posjeta u bolnicama u nadležnosti je Povjerenstva za sprječavanje bolničkih infekcija svake zdravstvene ustanove, izvijestili su iz Instituta Batut.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene