Ministar zdravstva Vili Beroš
Ministar zdravstva Vili Beroš Foto: DNEVNIK.hr

Ministar zdravstva Vili Beroš oglasio se o cijepljenju preko reda.


Ministar zdravstva Vili Beroš naveo je u priopćenju kako su provoditelji cijepljenja i u njima odgovorne osobe dužni utvrditi je li bilo odstupanja u cijepljenju po utvrđenim kriterijima o prioritetima.

Vezani članci Članovi Nacionalnog kriznog stožera i testiranje na koronavirus, ilustracija - 1 Ohrabrujuće vijesti iz Stožera: Hrvatska ima najmanji broj novozaraženih u posljednjih mjesec dana Ivana Šmit Čini se da problem manjka radiologa u Klinici za tumore neće tako skoro biti riješen: "Mi možemo raspisati ne četiri, nego 104 natječaja, no pitanje je tko će se javiti"

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Sve zdravstvene ustanove u Hrvatskoj, koje sudjeluju u cijepljenju protiv COVID-19, dobile su od Ministarstva zdravstva putem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zadaću preispitati da li se cijepljenja u cijeloj zemlji provode u skladu s utvrđenim kriterijima o prioritetima.

Provoditelji cijepljenja i u njima odgovorne osobe dužni su utvrditi da li je bilo odstupanja od navedenih pravila, te o njihovom postojanju i broju takvih slučajeva izvijestiti Hrvatski zavod za javno zdravstvo kao nositelja nacionalnog programa cijepljenja i Ministarstvo zdravstva.

Pri tome treba voditi računa o poštivanju zakonskih odredbi o zaštiti osobnih podataka građana. Za sve osobe i ustanove u kojima se pokaže da je bilo neopravdanih odstupanja od utvrđenih kriterija u redoslijedu cijepljenja ili drugih vrsta nepravilnosti, utvrdit će se razina odgovornosti", navodi se u priopćenju.