Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Ksaveru

Ministar Beroš sa Crnom Gorom potpisao ugovor o donaciji cjepiva: "Pokazali smo brigu za zemlje u okruženju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je na Ksaveru, u zgradi Ministarstva zdravstva, ministar Vili Beroš potpisao ugovor o donaciji cjepiva Hrvatske Crnoj Gori.

Sa crnogorskom kolegicom Jelenom Borovinić Bojović razgovarao je i o suradnji u transplantacijskom programu. 

Pročitajte i ovo Nacionalna dječja bolnica u Blatu Predstavljen idejni projekt Bolnica u Blatu bit će gotova 2029.? "Samo nas jedan korak dijeli od početka gradnje" Vili Beroš, ministar zdravstva Ograničeni posjeti Beroš o situaciji u splitskom KBC-u: Otkrio ima li razloga za brigu zbog koronavirusa

Nakon toga su izašli pred kamere. Ministar Beroš rekao je da ove dvije teme nadilaze granice. 

"Podsjetili smo se na odluku Vlade RH o upućivanju humanitarne pomoći donacijom cjepiva protiv virusa. Na taj način pokazali smo brigu za zemlje u okruženju. I nadam se, barem malo doprinijeli borbi protiv ove ugroze koja može i mora biti utemeljena na zajedničkim nastojanjima", naglasio je Beroš.

"Vi i sami znate da je nacionalni program transplantacije u RH zaživio, da postiže rezultate koji su prepoznati i vani. Drago mi je što je to prepoznala i Crna Gora. To je iznimno human i važan segment medicine", rekao je ministar i dodao da je kruna uspjeha nedavna transplantacija pluća

"Time je de facto utemeljen nacionalni program transplantacije pluća. Isto tako podržavamo Crnu Goru da uspostavi transplantacijski program", kazao je, a uoči sutrašnjeg Nacionalnog dana darivanja i presađivanja organa i transplantacijskog tkiva zahvalio je svim obiteljima darivatelja i zdravstvenim djelatnicima u programu. 

Crnogorska ministrica zahvalila se na prijateljskoj gesti. 

"Danas smo imali vrlo važne razgovore koji su se odnosili na dvije važne teme. Jedna je COVID pandemija, a druga transplantacijski program gdje smo vrlo zahvalni Republici Hrvatskoj koja je i po ovom pitanju, kao i mnogo puta do sada, iskazala dobru volji da nam pomogne u rješavanju ovog problema. Imali smo razgovore koji su se odnosili na potpisivanje memoranduma o suradnji kojim će našim zdravstvenim radnicima biti omogućeno edukacija", rekla je Jelena Borovinić Bojović.

Na druga pitanja, poput onog o spontanoj Norijadi, ministar Beroš nije odgovarao.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene