Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVI PACIJENTI ZBRINUTI

Ministar Beroš: ''Zgrada bolnice u Petrinji neupotrebljiva je, neće se moći brzo osposobiti"

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je na konferenciji za novinare u Sisku rekao da je petrinjska bolnica privremeno neupotrebljiva te apelira na građane pogođene potresom, a koji su u kolektivnom smještaju, da se cijepe kako bi zaštitili sebe i druge te pridonijeli u sprječavanju pandemije.

Zgrada ginekologije u sisačkoj bolnici najvećim je djelom funkcionalna te će biti predviđena za smještaj djelatnosti neurologije, pedijatrije, interne i ginekologije, rekao je ministar Vili Beroš. Također, zgrada za hemodijalizu nije stala s radom što je vrlo značajno zato što bolesnici koji su na hemodijalizi zahtijevaju svakodnevne tretmane.

Nekoliko internista otišlo je u Topusko da bi mogli ustanoviti što je još potrebno napraviti da se prilagodi smještaju internističkih bolesnika.

''Određeni problem nam predstavlja što u ovom trenutku Topusko nema laboratorij, niti mobilni rendgen'', rekao je te nadodao da pokušavaju pronaći rješenje i za tu situaciju.

Ministar Beroš izjavio je da je, nažalost, bolnica u Petrinji privremeno neupotrebljiva. Pacijenti su premješteni u zagrebačke bolnice te su svi zbrinuti.

''Zgrada bolnice u Petrinji privremeno je neupotrebljiva i neće se moći brzo osposobiti za prijem bolesnika'', izjavio je.

Zahvalio se djelatnicima sisačke bolnice koji su od potresa imali 32 prijema pacijenata i 90 pregleda te se snalaze koliko mogu u nimalo lakoj situaciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVAĐE UMJESTO SURADNJE Ministar Aladrović i župan Žinić odgovorili gradonačelniku Petrinje: ''Oni su dobili najviše, 30 milijuna kuna. Ovo nije korektno od njega''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DAN ŽALOSTI U HRVATSKOJ Tlo oko Siska i danas podrhtava, oko 19 sati treslo se 3,3 po Richteru

''Naš zadatak je reorganizirati djelovanje zdravstvene zaštite u široj regiji, prilagoditi se novim okolnostima, preraspodijeliti bolesnika u zagrebačke bolnice i sve one koje gravitiraju u ovom području'', objasnio je novinarima.

HZZO je danas pokrenuo akciju cijepljenja svih onih koji se nalaze smješteni u kolektivnom smještaju i svih hitnih službi. Danas ujutro su se cijepili djelatnici hitne u Sisku, a u 13 sati epidemiolozi dolaze u sisačku bolnicu i započet će s cijepljenjem. Stigle su dovoljne količine brzih antigenskih testova za sve one koji su ušli u zdravstveni sustav, a po potrebi i šire. Epidemiolozi su na terenu te će sagledati stanje i dati preporuke. Nove doze cjepiva dolaze na tjednoj bazi te će biti raspodijeljene s obzirom na preporuku epidemiologa.

Pročitajte i ovo Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje Nije zadovoljan politiziranjem Gradonačelnik Petrinje vraća državi trideset milijuna kuna pomoći: "Neka nam izravno pošalje pomoć i to na temelju stručne procjene"

Ministar apelira na sve koji se nalaze u kolektivnom smještaju da se cijepe zato što je to preduvjet za sprječavanje širenja epidemije te će do stjecanja imuniteta trebati tri do četiri tjedna.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene