Stroge mjere uvedene su u subotu za milijune Britanaca, a Austrija je ušla u treći lockdown nakon nešto blažega režima za Božić.

Galerija


Dodatna pooštravanja u Britaniji posljedica su činjenice da je broj smrtnih slučajeva na Božić prešao 70 tisuća ljudi, prenosi BBC. U istočnoj i jugoistočnoj Engleskoj ušlo se u četvrti, ujedno i najviši stupanj zaključavanja pod motom Ostanite doma.

Vezani članci Granica na Tirolu Lančano pooštravanje mjera na granicama zbog novog soja korone stvorilo velike zastoje, vozači su bijesni Sebastian Kurz, Rudolf Anschober Austrija ulazi u još stroži lockdown: Zatvaraju se škole, radit će samo nužne trgovine, iz kuće će se moći samo uz četiri dobra razloga

Zatvaraju se frizerski saloni, bazeni i teretane što znači ključ u bravu za 24 milijuna Engleza, više od 40% stanovništva. Oštrije mjere na snagu su stupile i u Škotskoj, Sjevernoj Irskoj i Walesu, navodi BBC.

Austrija je u subotu ušla u treći lockdown nakon ublažavanja za Božić i dolaska prvih doza Pfizerova cjepiva. Do 17. siječnja zatvorene su trgovine, osim onih prehrambenih proizvoda, ljekarni i drogerija, no moguća je dostava naručene robe.

Od ranije su zatvoreni frizerski saloni i druge uslužne djelatnosti te kulturni i zabavni objekti. Kuće i stanovi mogu se napustiti jedino s dobrim razlogom, uključujući zbog šetnje ili bavljenja sportom. Ograničeni su kontakti s drugim kućanstvima. Brojna skijališta su otvorena uz poštivanje strogih epidemioloških mjera ili uz ograničenje da skijati mogu samo lokalni stanovnici.