Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REAKCIJA PREMIJERA, LIJEČNIKA...

Pljušte reakcije na njihove izjave: "Imbecilno!", "Za njih i sve ostale neznalice i sebeljube..."

Aktualno Galerija Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr Premijer Andrej Plenković Premijer Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković Galerija 1/3 >>
Miletić i Hasanbegović protive se odlukama Stožera i to javno iskazuju. Na njihove izjave o otporu i necjepljenju reagirali su premijer, ministar zdravstva, ali i Hrvatska udruga bolničkih liječnika.

Saborski zastupnici Marin Miletić i Zlatko Hasanbegović burno su reagirali na novi set mjera Stožera.

"Nisam i neću se cijepiti, a ne želim se ni testirati. Moje je pravo imati virus. Dok će te mjere biti na snazi, moja noga neće kročiti u Sabor. Možda ćemo organizirati alternativni sabor na Duvanjskom polju", rekao je u petak Zlatko Hasanbegović.

Danas se posuo pepelom i pojašnjava što je time mislio reći.

"Pod zdravim razumom i temeljem uvida u sve znanstvene činjenice preuzimam odgovornost budući da držim da je mala vjerojatnost s obzirom na moje zdravstveno stanje i godine za teško oboljenje. Kada sam govorio o virusu karikirao sam", izjavio je za Novu TV.

Marin Miletić je pak na Facebooku najavio otpor. "Htjeli ste, dobit ćete otpor. Sada je svima jasno: HDZ vodi društvo prema obveznom cijepljenju. Nema demokracije. Nema slobode izbora. Ne zanima Plenkovića, Beroša, Capaka i Markotić što i cijepljeni prenose zarazu i tako ugrožavaju sve rizične skupine."

Također, pozvao je sve učitelje "da se učlane u sindikat koji će ih braniti". "Puno vas je. Pokažite otpor. Bez COVID potvrda se može ići kockati, kupovati po centrima, djeca normalno u školu, a vas ucjenjuju. Podignite glave. Niste stvoreni da klečite pred Stožerom i HDZ-om."

Pozvao je i studente na otpor. "Studenti, zašto šutite? Maknite se od HDZ-ovih organizacija. Organizirajte se. Pružite i vi mirni otpor. Za ime Boga dragoga pitanje je slobode. Pitanje je u kakvom društvu će živjeti vaša djeca sutra?"

Na izjave je reagirao i Hrvatska udruga bolničkih liječnika - HUBOL. "Za njih i sve ostale neznalice i sebeljube koji će u sljedećim danima koristiti svoje pravo "imanja virusa" necijepljenjem, mali podsjetnik da svako pravo ima svoje granice, a oni i njihova sljedba su izravno odgovorni što su ugrozili naša prava da "nemamo virus". Vjerujemo da su svjesni da preuzimaju i dio odgovornosti za smrti koje će svojim djelovanjem izazvati."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Novi crni rekord: U posljednja 24 sata zabilježeno je 7094 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminulo je 50 osoba

Pročitajte i ovo Nacionalni stožer donio je nove mjere - 3 obaramo rekorde po broju novozaraženih Na snazi nove mjere, neke stupaju s odgodom: Nova pravila za okupljanja, potvrde obavezne u javnim i državnim službama

Premijer Andrej Plenković danas je posjetio KB Dubravu i komentirao Hasanbegovićevu izjavu. "Može tražiti minutu u eteru, ali može i govoriti imbecilne izjave. Neka dođe vidjeti ljude u bolnici koji isto kao on imaju pravo zaraziti se. Ima šešir saborskog zastupnika pa misli da može lupati što želi. To je loše i to misli 99 posto Hrvata", rekao je.

I ministar zdravstva, Vili Beroš, nije propustio komentirati njihove izjave. "Njegovo pravo nije ugroziti život nekome drugome. Znamo kako se prenosi."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene