Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRODAVALI POTVRDE

Policija prijavila medicinsku sestru i suradnike zbog krivotvorenja COVID potvrda

Covid potvrda - 3
Covid potvrda - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Zagrebačka policija prijavila je 31-godišnju medicinsku sestru i još devet osoba za krivotvorenje i prodaju COVID potvrda.

Policija je izvijestila u petak da se 31-godišnja medicinska sestra sumnjiči za krivotvorenje isprava i zlouporabu položaja i ovlasti, a 22-godišnjak za pomaganje. Dodaju i da su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja prijavili dvojicu 23-godišnjaka, 28-godišnjakinju te muškarce u dobi od 32, 30, 39, 58 i 65 godina.

Pročitajte i ovo Prosvjednici ispred zgrade županije u Splitu Problem COVID potvrda Prosvjednici stali pred župana: ''Jeste li dužni čitati Bibliju?'', on im odgovorio - ''Donesene su odluke, dužan sam ih provoditi''

Policija precizira kako sumnja da je medicinska sestra tijekom listopada 2021. u sustav unosila netočne podatke da su 28-godišnjakinja i 65-godišnjak cijepljeni jednom dozom cjepiva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STROŽE KAZNE Mijenja se zakon i uvode visoke novčane kazne za one koji ne primjenjuju odredbe o COVID potvrdama

Uz to, 28-godišnjakinju se sumnjiči da je 30-godišnjaku, koji joj jer rekao da poznaje osobu koja može izraditi važeću COVID potvrdu, dala osobne podatke i novac. Uz pomoć 32-godišnjaka i dvojice 23-godišnjaka koji su, pak, predali podatke i novac 22-godišnjaku, a koji ih je u konačnici dao osumnjičenoj medicinskoj sestri.

Nakon tjedan dana, nadodaje policija, 30-godišnjak je u velikogoričkoj ljekarni podigao EU digitalnu potvrdu za 28-godišnjakinju i poslao joj putem emaila, a ona ju je nakon toga u četiri navrata iskoristila prilikom prelaska državne granice.

Policija sumnja da je na identičan način i uz pomoć osumnjičene medicinske sestre te ostalih osumnjičenih muškaraca krivotvorenu EU digitalnu covid potvrdu nabavio i 65-godišnjak, a koji ju je iskoristio za ulazak u Finu.

Nakon kriminalističkog istraživanja policija je predala 31-godišnjakinju i 22-godišnjaka pritvorskom nadzorniku te podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok će protiv ostalih osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu redovnim putem.

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) najoštrije je osudila bilo koji čin krivotvorenja COVID potvrda i najavila da će od zatražiti izvještaj od nadležnih vezano za slučaj medicinske sestre koja je osumnjičena za krivotvorenje.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene