Obavijesti Video Pretražite Navigacija
borba protiv drugog vala

Gotovo stotinu umrlih u jednom danu: Mađarska produljila izvanredno stanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska je odlučila do 8. veljače produljiti izvanredno stanje, uvedeno u cilju borbe protiv širenja drugog vala pandemije koronavirusa, kaže se u uredbi usvojenoj kasno u utorak.

Restrikcije, koje uključuju policijski sat između 20 sati i 5 ujutro, zabranu okupljanja i školu na daljinu za učenike i studente, trebale su trajati do 11. prosinca. Sada još mogu biti produljene za dva dodatna mjeseca.

Broj zaraženih koronavirusom jako je narastao od rujna, ali je tek početkom studenoga premijer Viktor Orban odlučio postrožiti mjere. Više od 4200 novih slučajeva i 99 smrti Mađarska je zabilježila u srijedu, što je blago smanjivanje u odnosu na prošli tjedan kada je imala rekordne brojeve.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlada na udaru kritika U prvom valu svima su bili uzor, a sada idu u novi lockdown: "To je izraz potpunog gubitka kontrole"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvanredna situacija Nakon pooštravanja mjera i zatvaranja: Slovenija produžava stanje epidemije za još mjesec dana

Ta zemlja od 9,8 milijuna stanovnika uglavnom je bila pošteđena u prvom valu pandemije koronavirusa u proljeće. U ovom trenutku, u mađarskim bolnicama je gotovo 7.500 ljudi od kojih 581 na respiratorima.

Ukupno je od početka pandemije u Mađarskoj umrlo 3380 ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene